Dyson Airwrap review: een tweede blik, met middellang haar
De Dyson Airwrap heeft sinds zijn introductie in 2018 de nodige fans gekregen. Als een van de duurste styling tools die je kon – en kunt – kopen zette het de wereld van luxe haarproducten op z’n kop. Vorig jaar introduceerde Dyson een vernieuwde uitvoering, die voor veel meer verschillende haartypes geschikt zou moeten zijn. Eerder las je op TechFi een review over gebruik van de Airwrap met zeer lang haar. Ter aanvulling daarvan publiceren we nu een review na gebruik met middellang haar.
Wat is de Dyson Airwrap?
De Dyson Airwrap is een multi-styling haarproduct waarmee je met behulp van verschillende luxe opzettenstukken thuis je haar kunt stijlen. Net zoals in de salon, maar met één heel groot verschil: het is veel minder schadelijk voor je haar. De Dyson Airwrap maakt gebruikt van het coanda effect om haren in model te krijgen. Door lucht langs de opzetstukken te blazen, is er veel minder hitte nodig is. Hierdoor zal het haar veel minder snel beschadigen. Heel fijn natuurlijk, want er is niks ergers dan beschadigd, futloos en dood haar.
Dyson levert de Airwrap in twee verschillende uitvoeringen. De standaard versie is geschikt is voor haar tot de borst of korter. De andere heeft opzetstukken die geschikt zijn voor langer haar, dat onder de borst komt. Opzetstukken voor andere doeleinden en haartypes, zoals het opzetstuk met brede tanden voor gekruld haar, kan je er los bijkopen.
Dyson Airwrap 2022 design
De Dyson Airwrap komt in een prachtige, luxueuze opbergcase. Je kan hem in verschillende fraaie kleuren kopen. De Airwrap is ontworpen om eenvoudig thuis te gebruiken. Hij ligt erg comfortabel in de hand en is zeker niet te zwaar. Het snoer is bovendien lang genoeg: klungelen met verlengsnoeren of “red ie het wel tot de spiegel” is hier niet van toepassing.
Zelf had ik het mooi gevonden als het snoer dezelfde kleur had gekregen als de Airwrap zelf, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. De Airwrap voelt aan als een kwaliteitsproduct. Het is erg robuust en de opzetstukken zet je met een bevredigende klik op de styler. Wat dat betreft is de Airwrap vergelijkbaar met de bekende stofzuigers van deze fabrikant. Met de opzetstukken kan je je haar helemaal naar eigen wens stylen.
De opzetstukken en het gebruik van de Dyson Airwrap 2022
Die vele opzetstukken krijg je er niet voor niets bij. Hiermee kan je elke stijl op je haar loslaten, die je in gedachten hebt. Pijpenkrullen, mooie golven, een lichte slag, volume of het gewoon een mooie stijl maken: het kan allemaal met deze styler.
De zes gebruiksvriendelijke opzetstukken zijn ontworpen om dit allemaal thuis te verwezenlijken. Mijn ervaring is dat ze ook zeker doen wat ze beloven. De gladmakende borstel en gladmakende droger zijn echte game changers na het douchen. De gladmakende borstel gebruik je net als een gewone borstel, maar deze droogt tegelijkertijd je haar door de lucht die er doorheen komt. Het resultaat: weinig pluis en droog haar in een handomdraai. Ideaal.
Bij de opzetstukken voor het krullen, waarbij je het haar om het opzetstuk heen wikkelt als het ware, is de nodige oefening vereist. Na het zien van diverse tutorials en YouTube filmpjes dacht ik dat ik het makkelijk te kunnen nabootsen. Het vereiste toch wat meer oefening om behendig te worden in het gebruiken van deze specifieke opzetstukken.
Een ander aandachtspunt: je haar moet niet te nat zijn en zeker niet te droog. Handdoekdroog, zeg maar. Heb je het eenmaal onder de knie, dan kunnen de krullen die je ermee creëert hoogwaardig genoemd worden. Ze zien er mooi uit, bouncy en ze geven veel volume aan je haar. Belangrijke tip: zet voor het loslaten van de krul even de koude stand aan (knopje omhoog) om de krul even af te laten koelen. De krul blijft dan veel mooier zitten dan wanneer je het haar warm loslaat.
Ook is het zo, dat het resultaat bij het ene model beter blijft zitten dan bij het andere (haartype/model). Als je haar de neiging heeft snel weer naar zijn natuurlijke vorm terug te vallen, kan je natuurlijk alsnog wat haarspray erop spuiten.
Hoe werken de opzetstukken van de Dyson Airwrap?
Met het opzet stuk voor krullen creëer je mooie pijpenkrullen, golven of een slag. Zorg dat het haar handdoekdroog is, dus bij voorkeur net gewassen. Je neemt een klein plukje haar en zet natuurlijk de styler aan . Vervolgens hoef je eigenlijk alleen de puntjes tegen de Dyson Airwrap te zetten en het wikkelt zichzelf om het opzetstuk heen. Laat het ongeveer twintig seconden eromheen en schuif dan het knopje omhoog voor de koude functie. Deze gebruik je voor een paar seconden, net voor je de krul loslaat. Een beetje haarspray zorgt er voor dat het wat langer blijft zitten.
De Dyson Airwrap gladmakende haardroger met coanda effect is vrij makkelijk te gebruiken. Het opzetstuk blaast warme lucht maar maakt tegelijkertijd het haar glad. Kies door te draaien aan de bovenste knop welke richting en functie je precies wilt. Zet het vervolgens tegen de haar aanzet aan en maak een vloeiende beweging naar beneden.
Mijn persoonlijke favoriet is de stevige, gladmakende borstel. Super makkelijk maar met prachtig resultaat. Ik gebruik dit opzetstuk meteen als ik uit de douche kom op nat haar. Je zet ‘m erop en zet de styler aan. Net als een “gewone” borstel kam je deze dan door het haar. Binnen tien minuten heb je droge, gladde en zachte haren.
Kapsalonwaardige coupe
Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit zal leren om als een kapper met een föhn en een ronde borstel een professioneel ogend kapsel te creëren. Maar ik kan wel vijfendertig minuten met de Airwrap doorbrengen en de deur uitgaan met een “kapsalonwaardige” coupe. Helemaal zelf gedaan, zonder poespas en gedoe.
Met de Airwrap is het gewoon leuk om mijn eigen haar te stylen voor een avondje uit, een gezellig feestje of om gewoon even de stad in te gaan om te winkelen. Het leukste is uiteraard als vriendinnen vragen naar welke kapper ik ga, en ik vervolgens kan vertellen dat ik het helemaal zelf thuis doe met de Dyson Airwrap.
Geen hittebeschermers nodig
Mocht je je afvragen wat voor hittebeschermers je nodig hebt voor gebruik van de Dyson Airwrap, dan is het antwoord: helemaal geen. Niks, nada, noppes. In tegenstelling tot bij gebruik van hot tools als een stijltang of krultang heb je geen apart product (zoals een hittebeschermer) nodig wanneer je gaat stylen met de Airwrap.
Dat komt omdat, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, de Airwrap merkt met een luchtstroom in plaats van alleen extreme hitte. De Airwrap wordt namelijk niet heter dan 150 °C, waar andere styling tools tot 230°C verhit worden. Daarmee brand je je haar al snel bijna weg. En is bescherming dus wél noodzakelijk.
Die lagere hitte heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid van je haar. Wat ik ook een groot pluspunt vindt aan deze styler is dat ik mezelf geen één keer eraan gebrand heb. Aan andere stylers heb ik in de loop der jaren toch regelmatig oren, wangen, hoofdhuid of vingers gebrand. Dat is bij de Dyson Airwrap nog geen één keer gebeurd, waarmee ik dit een bijzonder groot voordeel vind.
Conclusie
De Dyson Airwrap kost 599 euro en is daarmee de Ferarri onder de hairstyling producten. Duur is het zeker, maar na het uitgebreid testen ben ik er wel van overtuigd dat het elke euro waard is. Ik denk zelfs dat investeren in een Dyson Airwrap op langere termijn goedkoper is dan iedere keer bij de kapper je haar laten doen. Afgezien van de kosten is bij de kapper zitten weliswaar leuk, maar ook erg tijdrovend. Met de Airwrap bespaar je zeker tweederde van die tijd.
Dyson Airwrap (2022) in een oogopslag | |
AFmetingen | 27,2 x 4,1 x 4,8 cm |
Gewicht | 592 gram |
Snoerlengte | 2,7 meter |
Vermogen | 1300 watt |
Luchtstroom | 13,5 l/s |
Instellingen | 3 warmte, 3 luchtstroom |
Adviesprijs | € 599 |
Koop | MediaMarkt |