Comfortabel, veilig en modern leven: het slimme huis (sponsored)
Jaren geleden was het enkel sci-fi, tegenwoordig is het simpelweg ons leven: het slimme huis is een reële optie geworden voor consumenten die hun levens gemakkelijker willen maken. In dit artikel beantwoorden we enkele veelgestelde vragen zoals wat er nu eigenlijk wordt bedoeld met een slim huis, geven we ideeën van wát u er precies mee kunt en doen we aanbevelingen voor wie zelf graag in een slim huis zou willen wonen.
Wat is een ‘slim huis’?
Een slim huis is geen zelfdenkend huis, maar een huis waarin veel processen geautomatiseerd zijn. Daarom spreken we ook wel van huis automatisering. Enkele voorbeelden hiervan zijn het licht dat automatisch aan- en uitgaat, de verwarming die een tandje hoger wordt gezet voordat u thuiskomt of een deurbel die automatisch een pushbericht naar uw telefoon stuurt wanneer u zelf niet thuis bent om open te doen.
Er bestaan steeds meer apps die u de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld uw verlichting op afstand te bedienen. Het instellen van die apps kan alleen wel enige moeite kosten, vooral als ze op wifi werken. Als u uw huis laat automatiseren, wordt voor u geregeld dat het hele systeem perfect werkt. Zo wordt u volledig ontzorgd.
Hoe werkt de bediening?
Een modern domoticasysteem kan op ieder moment bediend worden, ook als u niet thuis bent. Daarom verloopt de bediening over het algemeen via een handige app. Naast diverse techreuzen zijn er ook bedrijven als Rients Faber uit Friesland, dat met Cenze zijn eigen smart home app heeft. De app wordt geïnstalleerd op een smartphone of tablet.
Ook wordt er vaak een bedieningspaneel in de vorm van een tablet in uw woning zelf geïnstalleerd. Deze werkt op netstroom, zodat u uw slimme huis ook zonder smartphone kunt blijven bedienen. Het paneel krijgt een vaste plek aan de muur.
Wat kan er allemaal geautomatiseerd worden?
Eigenlijk alle apparatuur in uw woning kan geautomatiseerd worden, zolang het maar op elektriciteit werkt. Dat betekent dat u kunt instellen hoe laat uw verlichting aan en uit moet gaan, wanneer uw elektrische kachel moet beginnen met het verwarmen van uw slaapkamer en wanneer de televisie moet aanspringen zodat u direct naar uw favoriete programma kunt kijken.
Ook de beveiliging van uw slimme huis kan geautomatiseerd worden met alarmsystemen en bijvoorbeeld een cameradeurbel. Zo weet u altijd wie er voor de deur staat en hoeft u niet meer bang te zijn voor inbrekers wanneer u niet thuis bent.
Wat zijn hier de voordelen van?
Het grootste voordeel van huisautomatisering is natuurlijk wel het gemak dat u zichzelf op deze manier cadeau doet. Daarbij hoeft u niet meer thuis te komen in een kil, donker huis; op de door u gewenste tijd springen de lampen aan, zodat u een behaaglijk gevoel krijgt de seconde dat u de drempel over stapt.
Met een slim huis kunt u zich daarnaast ook veiliger voelen. Doordat lampen automatisch aan en uit blijven gaan, weten inbrekers nooit wanneer u op vakantie bent. Daarbij kunt u gebruikmaken van een geautomatiseerd camerasysteem dat reageert op beweging, zodat u alles ziet wat zich rondom uw huis afspeelt terwijl u weg bent.
Tot slot helpt een slim huis bij de energiebesparing. U kunt namelijk eenvoudig instellen dat apparaten in de slaapstand gaan wanneer u ze niet gebruikt, zodat hier niet onnodig stroom aan wordt verspild. Hierdoor maakt domotica uw huis niet alleen comfortabeler en veiliger, maar kan het ook nog eens een goede investering zijn.
Uw eigen huis laten automatiseren?
Is het uw droom om in een slim huis te leven? Rients Faber kan die droom voor u waarmaken. Als u vrijblijvend een offerte opvraagt, krijgt u uw eigen gepersonaliseerde aanbevelingen passend bij uw woning, plus de mogelijkheid om uw woning op korte termijn te laten automatiseren. U hoeft niet langer te wachten op de toekomst: die dag is al aangebroken. Ga voor meer informatie naar de website van Rients Faber: https://www.rientsfaber.nl/