Pro
Review   |   Laptops

Dell Precision 5470 review: een compact en krachtig mobiel workstation

De Dell Precision 5470 is een prachtig afgewerkte, krachtige en compacte laptop voor veeleisende professionals.
De Dell Precision 5470 is een prachtig afgewerkte, krachtige en compacte laptop voor veeleisende professionals.

Fervente Windows-gebruikers die met een scheef oog naar de MacBook Pro kijken, hebben niet zoveel te kiezen als je zou denken. Compacte, krachtige laptops met een heel hoog afwerkingsniveau prijzen zichzelf al snel uit de markt. Dat is nu eenmaal een gegeven: een Apple logo lijkt de prijs te doen vergeten, maar dat effect hebben de vele fabrikanten van Windows laptops niet weten te bereiken. De Dell Precision 5470 laat zien dat het kan: MacBook-kwaliteit onder de Windows-vlag. Al is de uitvoering die wij testten dan net niet degene die je moet hebben. Waarom, dat lees je hier.

De Dell Precision 5470 is een prachtig afgewerkte, krachtige en compacte laptop voor veeleisende professionals.

Dell Precision 5470: prijsniveau van een MacBook Pro 14

De Precision laptops van Dell zijn gericht op professionele gebruikers die hoge eisen stellen. Ze worden geleverd met Windows Pro, er zit een processor in met Intel vPro en de prijs is ook 'pro'. Op moment van schrijven betaal je minimaal zo'n 2300 euro voor de Precision 5470. Vink je alle opties op maximaal, met een Core i9 processor, 4 terabyte opslag, een qhd-beeldscherm en Windows 11 Pro, dan komt de teller uit op ruim - schrik niet - 5800 euro. Dat is meer dan een Apple MacBook Pro 14 met M2 Max, Liquid Retina XDR display en 4 TB opslag kost. Beide zijn dan voorzien van 32 GB werkgeheugen, wat het maximum is voor de Precision 5470. Bij Apple is tot 96 GB mogelijk, voor een meerprijs van 920 euro.

Hoewel we de nieuwe MacBook Pro niet onder de vingers hebben gehad, staan we er hier toch even bij stil. Alleen al door de prijsstelling nodigt Dell de vergelijking uit. Aan de andere kant moge duidelijk zijn, Windows en MacOS zijn twee verschillende werelden, tussen welke een overstap niet zo vaak voorkomt. Dat geldt zeker voor de zakelijke markt, waar de koper vaker een (groot) bedrijf is dan een individu. De keuze hangt dan minstens zoveel af van aspecten als de te gebruiken toepassingen, de service en ondersteuning en beheersbaarheid, als van zoiets persoonlijks als een voorkeur voor een merk of besturingssysteem.

Dell Precision 5470: mobiel werkstation

Hoewel vergelijken dus leuk is voor wie graag het Windows vs Mac debat voert, is het zinniger de producten op de eigen merites te beoordelen. Dat doen we dan ook met de Dell Precision 5470, waarbij we niets verklappen als we direct melden dat het een ontzettend fijne laptop is. Mocht je je werkgever zover krijgen er een voor je te bestellen, dan krijg je wat bijzonders onder de vingers. 

Dell Precision 5470

Qua uiterlijk doet laptop sterk denken aan de op consumenten en prosumers gerichte XPS modellen. De Precision is op het vlak van constructie en afwerking minstens van hetzelfde hoge niveau als die laptops. Alle onderdelen van het chassis sluiten naadloos op elkaar aan, het scharnier van de klep voelt uitermate solide. Het ook hier aanwezige, bekende carbon-materiaal rond toetsenbord en touchpad is prettig onder de handpalmen.

Dell Precision 5470 touchpad

Met een gewicht van 1,48 kilogram is de Precision 5470 iets zwaarder dan een XPS 13 (v.a. 1,17 kg) en een stuk lichter dan een XPS 15 (v.a. 1,84 kg). Ondanks de geringe afmetingen weet Dell zowel een (veel) krachtiger processor dan in de kleinere XPS in de Precision te verwerken, als een videokaart die bijna net zo snel is als in de grotere XPS. Daarnaast zit er ook een aanzienlijk grotere accu in, dan in de XPS 13. 

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat Dell de laptop als 'mobiel werkstation' positioneert: een compact apparaat dat toch krachtig genoeg is om onafhankelijk van de locatie veeleisende toepassingen te draaien. 

Aansluitingen van de Dell Precision 5470

Qua aansluitingen biedt de Dell Precision 5470 méér dan zowel de kleinere XPS 13 als de grotere XPS 15: er zijn maar liefst 4 Thunderbolt 4-aansluitingen, die alle geschikt zijn om de laptop op te laden, een beeldsignaal kunnen leveren en usb-data met 10 gigabit per seconde kunnen transporteren. Daarnaast bevat de laptop een microsd-kaartlezer en een 3,5 millimeter aansluiting. Ons testmodel was ook voorzien van een Security Card-lezer, een voorziening die met name in grotere organisaties vereist wordt en een kleine 40 euro aan de prijs toevoegt.

De keuze voor bijna-exclusief Thunderbolt is interessant, omdat Dell hiermee in de voetsporen treedt van Apple, dat inmiddels alweer een andere weg is ingeslagen en juist een grotere selectie aansluitingen op zijn recente MacBooks aanbrengt. We missen eigenlijk vooral hdmi, dat immers op veel kantoren dé manier is om een scherm of projector in een vergaderruimte aan te sluiten. Al gaat dat ook vaak met een setje draadloze adapters, waarvoor dan weer usb-a vereist is. Dell levert in de doos een adapter mee waarmee je zowel usb-a als hdmi kunt aansluiten, maar die moet je dan wel meenemen. 

Dell Precision 5470 aansluitingen links

Hoe dan ook is het gemak van volledig functionele en snelle usb-c poorten moeilijk te overschatten. Het maakt niet uit waar je iets inprikt, het werkt gewoon. Op de doorsnee werkplek waar een machine als deze zal belanden, zal een Thunderbolt dock voorhanden zijn met de meer traditionele aansluitingen.

Eén kanttekening nog bij de aansluitingen: in theorie kan je via usb-c met een enkele kabel de Precision 5470 op een monitor aansluiten en zo de laptop van stroom voorzien. Echter, op dit moment kan geen enkele usb-c docking monitor meer dan 100 watt leveren, terwijl deze laptop een 130 watt voeding vereist. In de praktijk moet je dus, zeker als je hem flink aan het werk zet, de adapter er alsnog apart inprikken.

Kies het juiste beeldscherm

De Dell Precision 5470 heeft een beeldscherm met een 16:10-verhouding. Dat is prettiger dan 16:9, met wat meer verticale werkruimte. Bij het samenstellen van je configuratie geeft Dell twee opties voor het type scherm. De eerste zat in ons testmodel, met een WUXGA-resolutie. Die heet tegenwoordig ook wel FHD+: 1920x1200 pixels. Het is een scherm met een hoge helderheid, wat werken met veel omgevingslicht vereenvoudigt. Ook buiten kan je ermee aan de slag, al moet je de volle zon vermijden.

Dell Precision 5470

Dell levert echter nog een veel betere optie, met 2560x1600 pixels en touch. Dit scherm heeft afgezien van deze twee zaken identieke kenmerken, met dus 500 nits helderheid, 100% dekking van de sRGB-kleurruimte en 'low blue light' om vermoeide ogen te voorkomen. De meerprijs van ruim 200 euro is de extra werkruimte wat ons betreft waard. Op 14 inch wordt alles misschien wat klein, maar zelfs met een beetje Windows schaling hou je onder de streep meer ruimte over voor complexe programma's en multitasking.

Kleurechtheid, helderheid en contrast

Wat een beetje teleurstelt, is dat Dell juist op een mobiel werkstation geen optie biedt voor een scherm met een groter kleurbereik. Een paneel dat 100% DCI-P3 en/of AdobeRGB kan weergeven, ligt voor de hand voor een machine als deze. Er zijn genoeg gaming laptops met dergelijke beeldschermen, dus aan beschikbaarheid in de markt kan het niet liggen.

Dell Precision 5470

De kleurkalibratie van de Precision 5470 is in elk geval wel goed. Standaard is het al prima te gebruiken voor sRGB-beelden, maar voor echt kleurnauwkeurig werk kan je ook een sRGB-profiel inladen. Dat gaat niet via de Windows-functie daarvoor - Dell levert een eigen tooltje met de naam PremierColor. Daarin kan je kleurprofielen selecteren voor sRGB en Rec.709, naast de standaard 'levendige' instelling. In de praktijk is die standaardinstelling vrijwel gelijk aan sRGB, alleen zijn de kleuren net wat meer verzadigd - alleen rood springt daarbij uit de band. De sRGB-preset is keurig, de Rec.709 instelling komt minder fraai uit de bus. Ook zien we in onze meting dat de beloofde 100% sRGB-dekking niet volledig wordt behaald.

Dell PremierColor

Het contrast is goed voor de gebruikte ips-techniek. Dell maakt nog geen gebruik van de contrastrijkere 'IPS Black' panelen die het tegenwoordig in zijn UltraSharp monitoren verwerkt. De maximale helderheid is met 475 nits iets lager dan de beloofde 500, maar dat verschil ga je in de praktijk niet zien. De minimale helderheid is prettig laag, zodat je ook in donkere omstandigheden als een nachtvlucht kan werken zonder verblind te worden - of je medepassagiers te storen. De uniformiteit van het scherm is ook erg goed, de helderheid neemt nauwelijks af naar de randen toe.

Oerdegelijke, riante werkomgeving

Het scherm van de Precision 5470 gaat vergezeld van een oerdegelijke werkomgeving. Twee naar boven gerichte luidsprekers flankeren een uitstekend toetsenbord. De toetsen hebben een heel lichte inkeping, waardoor je vingers trefzeker hun weg vinden. Ze hebben voldoende travel voor een duidelijke aanslag. Ook liggen ze voldoende ver uit elkaar dat je niet snel per ongeluk een naastliggende toets activeert.

Dell Precision 5470 toetsenbord en touchpad

Het toetsenbord is verlicht, waarbij je kan kiezen tussen twee helderheidniveaus en 'uit'. Ons testmodel was voorzien van een VK-layout. Dat zal denkelijk niet het geval zijn bij aanschaf in Nederland. Een paar verbeterpunten betreffen de power-knop met ingebouwde vingerafdruklezer en de cursortoetsen. De eerste maakt onderdeel uit van het toetsenbord, waardoor je hem per ongeluk kunt aanraken. Het zorgt er ook voor dat de delete-toets nodeloos klein wordt. De tweede zijn (zoals op de meeste laptops) uitgevoerd met de pijltjes omhoog en omlaag in halve hoogte. Links en rechts zijn dan weer full-size. Hierdoor is het cursoreiland minder makkelijk op de tast te vinden - gelukkig zit het helemaal rechtsonder. 

Dell Precision 5470 powerknop in het toetsenbord

Voor beide geldt dat hier design zwaarder heeft gewogen dan functionaliteit. Door alles in één geheel te integreren, ziet het toetsenbord er lekker strak uit. Mooi, maar op een werkpaard gaat functie voor ons boven vorm. De power-knop mag apart, en laat vier full-size cursortoetsen lekker uitsteken, als op een gaming laptop. Voor intensieve tekstverwerking is dat een zegen.

Dell Precision 5470 toetsenbord detail

Het touchpad is groot (al hebben we wel eens groter gezien), met een duidelijk en prettige klik. Daardoor missen we afzonderlijke muistoetsen eigenlijk niet, wat zeldzaam is. Het is glad, reageert snel en ondersteunt multitouch commando's.

Dell Precision 5470 touchpad

Wat betreft biometrische authenticatie is de Precision 5470 rijk voorzien: zowel een vingerafdruklezer (in de power-knop) als gezichtsherkenning met behulp van een infrarood camera, beide Windows Hello compatibel uiteraard. Ondanks de IR-camera is de omlijsting van het scherm ook aan de bovenkant fraai dun. 

Onder de motorkap: van Core i5 tot Core i9 - met beperkt werkgeheugen

Onder de motorkap van de Dell Precision 5470 gaat een krachtige processor schuil uit de Intel Core H-serie. Dat is dezelfde reeks die het merk inbouwt in XPS 15 laptops, en een stuk sneller dan de Core U processors uit de XPS 13. De eenvoudigste Precision 5470 heeft een i5-12500H aan boord, ons testmodel was voorzien van een Intel Core i7-12800H. Je kan kiezen voor een Core i9-12900H, maar de meerprijs ten opzichte van de instapprocessor is maar liefst 1500 euro. 

Dat komt omdat de uitvoeringen met een Core i7 en i9 worden bijgestaan door een Nvidia RTX A1000 videokaart met 4 GB eigen geheugen. Qua pure rekenkracht komt die iets uit onder een GeForce RTX 3050, maar de Studio Drivers van Nvidia voor deze kaart zijn geoptimaliseerd voor professionele 3D-toepassingen, niet voor gaming. Deze videokaart tikt flink aan op de prijs, maar zorgt wel voor aanzienlijk hogere prestaties dan het exemplaar in de Intel processor.

Zoals gezegd kan je de Precision 5470 met een riante hoeveelheid opslag laten uitrusten: met 4 terabyte kan je wel even vooruit. Op het vlak van werkgeheugen ligt de grens op 32 gigabyte. Dat is voor veel toepassingen meer dan afdoende, maar juist in een mobiel werkstation zou meer werkgeheugen op zijn plaats zijn. Een optie van 64 GB biedt Dell echter niet.

De Core i7-12800H in ons testmodel is behoorlijk krachtig, getuige ook de resultaten in de Cinebench R23 benchmark. Wel zijn die wat lager dan de hoogste die we voor deze processor hebben gezien. Dat heeft vermoedelijk te maken met het thermisch ontwerp. In zo'n compacte behuizing kunnen de teugels niet helemaal gevierd worden. Zowel de single- als multicore prestaties vallen daardoor wat lager uit dan in grotere laptops met deze processor. Evenzeer is hij ruim voldoende snel om voor een soepele ervaring te zorgen, waarbij ook meer veeleisende toepassingen vlot hun taken afronden. Voor nog wat hogere prestaties kan je in de Dell Optimizer software (zie hieronder) het Ultra Performance profiel activeren. Dan treedt de koeling wel wat meer naar de voorgrond, al valt het nog mee vergeleken met gaming laptops.

Dell Precision 5470 in de praktijk

Dat brengt ons op het gebruik van de laptop in de praktijk. Naast onze gebruikelijke prestatietests hebben we de Dell Precision 5470 de nodige maanden als vaste werkplek gebruikt. Of liever: mobiele werkplek. Dat is overwegend uitstekend bevallen. 

Dell Precision 5470

Waar de Precision 5470 echt excelleert, is in zijn combinatie van rekenkracht en accuduur in een relatief lichte, compacte verpakking. De laptop is licht en klein genoeg om overal naartoe mee te nemen. Dat de voedingsadapter dan wat groter is, daar kunnen we mee leven. Vaak genoeg kan die in de tas blijven. 

De krachtige processor zorgt ervoor dat niet alleen standaard kantoortaken, maar ook toepassingen als Photoshop en Lightroom lekker vlot werken. Er mogen dan snellere implementaties zijn van de i7-12800H, dat zou je alleen merken als je er een grotere, zwaardere laptop met deze processor naast zet. Dan nog gaat het om seconden, geen minuten. De ingebouwde aparte videokaart bewijst zijn meerwaarde zodra je gpu-versnelde taken uitvoert. Zo gebruiken we regelmatig AI tools als Gigapixel en Denoise van Topaz Labs. Die zijn niet vooruit te branden op de geïntegreerde gpu van Intel processors, maar werken prima met de RTX A1000 in de Precision 5470. 

De ssd is weliswaar niet de allersnelste, maar snel genoeg om zijn meerwaarde te bewijzen bij het uitpakken van grote bestanden. Dat is iets wat je als techredacteur veel doet. Zo levert Dell zelf geregeld perskits van meerdere gigabytes aan. Een snelle processor en dito opslag maken het verschil, waardoor je amper hoeft te wachten voor je met de inhoud van de archieven aan de slag kunt. De 512 GB ssd in ons testmodel is waarschijnlijk alleen al door zijn bescheiden omvang wat minder vlot dan de grotere varianten - iets om rekening mee te houden bij het configureren.

De grote accu in de Precision 5470 zorgt ervoor, dat je ook bij intensief gebruik een flinke tijd kan doorwerken, voor je een stopcontact moet opzoeken. Alleen als je het heel bont maakt (denk aan video rendering met door de gpu berekende effecten als color grading) loopt de accu snel terug. Bij gewoon tekstverwerken en internetten kan je wel een werkdag doorkomen. 

Stil, maar warm - erg warm

Prettig is dat de laptop overwegend heel stil zijn werk doet. Dat verwacht je niet, gezien de krachtige componenten. Alleen als hij vol aan het werk gaat, hoor je de ventilatoren blazen - maar het is niets, vergeleken met een doorsnee gaming laptop.

Dell Precision 5470 onderkant

Tegelijk zit hier ook een makke van de Precision 5470: moet hij zwaar aan de bak, dan is de koeling eigenlijk niet toereikend. Alle warmte wordt via de onderkant afgevoerd, en die staat heel strak op het onderliggende oppervlak. In extreme gevallen kan hij vastlopen door oververhitting, zoals wanneer je denkt nog even in bed te gaan werken. Dat moet je niet doen: matras of dekbed verstoppen de roosters voor warmteafvoer, met alle gevolgen vandien.

Goed beeld en geluid, prima webcam 

Hoewel ons testmodel een scherm met wat bescheidener resolutie heeft, is er prima op te werken. De extra verticale ruimte is sowieso welkom. De hoge helderheid van het scherm zorgt ervoor dat je zelden zit te schutteren om te zien waar je naar kijkt. De hoge mate van kleurechtheid maakt beeldbewerking onbezorgd: het resultaat ziet eruit zoals bedoeld.

Vermeldenswaard zijn de luidsprekers van de Precision 5470. Die zitten naast het toetsenbord en stralen omhoog af. Ze klinken voller en ruimtelijker dan hun tegenhangers op veel concurrenten. Stemmen zijn uitstekend verstaanbaar, maar er is ook zowaar enig laag te ontwaren. Waar ze wat in te kort schieten is detaillering, vooral in het hoog. Wat dat betreft is het jammer dat er in de Dell Optimizer software, waarover hieronder meer, niet wat meer aandacht is besteed aan de speakerweergave. Misschien in de toekomst?

De ingebouwde webcam is niet slecht, maar het valt wat tegen dat het een hd (1280x720) exemplaar is. Eerlijk gezegd zouden we een full hd camera verwachten in deze klasse. Het gebruikte model blijft voornamelijk qua scherpte wat achter op zo'n exemplaar. Qua omgang met tegenlicht en werking in slechte lichtomstandigheden doet hij het wel bovengemiddeld goed. Dat is uiteindelijk belangrijker dan resolutie.

Opvallend is dat de foto's die we maken met de Windows Camera app er een stuk minder goed uitzien dan het eigenlijk getoonde webcambeeld. Dat zie je hierboven als eerste (gemaakt met een screenshot van de camera app). Daarna zie je de opgeslagen foto's. Kennelijk gebruikt de Windows toepassing beeldoptimalisaties waartoe de webcam wel in staat is, maar worden die niet vastgelegd in foto's. Met name de kleurbalans is beter in het uiteindelijke beeld, al is de rossige tint bij slechte lichtomstandigheden ook dan meer aanwezig. Bij gewoon daglicht is dat zeker niet zo.

Dell Optimizer

De genoemde Dell Optimizer software is een handige set tools die Dell nog regelmatig bijwerkt met nieuwe functies. Zo kan je er sinds enige tijd ook 3D audio mee uitsturen, zij het alleen via de hoofdtelefoonuitgang. Ook kan je hiermee achtergrondgeluiden laten verwijderen, handig bij videogesprekken. Het werkt doorgaans opmerkelijk goed. Dat kan niet alleen voor jezelf: ook het geluid van je gesprekspartner kan de software filteren om de stemmen beter door te laten komen. 

Naast verbetering van het geluid bij gesprekken neemt Optimizer meer taken op zich. Zo analyseert deze software desgewenst voor langere periodes je gebruik. Op basis daarvan past de toepassing ondermeer het oplaadgedrag van de accu aan (om de levensduur hiervan te verlengen). Ook kan je individuele toepassingen laten optimaliseren, evenals het netwerkverkeer. Bij dat laatste moet je denken aan gelijktijdig gebruik maken van meerdere netwerkverbindingen om de doorvoersnelheid te verhogen, of extra bandbreedte toewijzen aan videovergadertoepassingen.

In de Dell Optimizer kan je ook de koeling van de laptop aanpassen. Standaard staat die op (hoe kan het ook anders) 'Optimized'. Je kan ook kiezen voor 'Cool', 'Quiet' en 'Ultra Performance'. De Optimized instelling lijkt te schakelen tussen de andere drie profielen, afhankelijk van de taak. Laten we de processor flink zweten met een Cinebench R23 benchmark, dan worden de fans hoorbaar.

Ten slotte kan je met Optimizer de webcam inzetten voor extra functies. Daarbij moet je denken aan vergelijkbare zaken als de Mirametrix Glance software die we bij de LG Gram aantroffen. De software kan actie ondernemen als iemand achter je meekijkt (Onlooker Detection), als je wegkijkt van het scherm (Look Away Detect), het systeem vergrendelen als je wegloopt van je laptop (Walk Away Lock) en weer wakker worden als je er weer achter plaatsneemt (Wake on Approach). Die laatste functie werkt samen met Windows Hello gezichtsherkenning.

Conclusie

De Dell Precision 5470 is een erg fijne laptop voor de mobiele professional. De combinatie van compacte afmetingen en bescheiden gewicht met hoge prestaties zorgen ervoor dat je overal aan de slag kunt. Met vier veelzijdige, volledig functionele usb-c aansluitingen (inclusief Thunderbolt 4) kan je alle kanten uit. Wel moet je rekening houden met de noodzaak tot verloopjes, waarvan Dell er gelukkig een meelevert voor usb-a en hdmi. Het fijnst is nog wel, dat je niet hoeft na te denken over wat je waar in prikt: voeding, beeld, opslag: het werkt op elke poort.

Al bij al is de Precision 5470 eigenlijk de ideale machine voor wie een XPS voor werk in gedachten heeft. Krachtiger dan de XPS 13 en lichter dan de XPS 15, je zou bijna wensen dat er een XPS 14 bestond. De belangrijkste reden daarvoor is, dat deze Precision behoorlijk aan de prijs is. Zeker als je hem een beetje leuk configureert (de RTX A1000 en een i7 zijn beide onderdelen die we absoluut zouden aanbevelen), loopt de prijs snel op. Vermoedelijk valt die gunstiger uit voor de zakelijke IT-inkoper, maar dat kunnen we niet beoordelen. 

Uitstekend Juni 2023 Pro

Dell Precision 5470

Dell Precision 5470 in een oogopslag
Afmetingen 31,06x21x1,90 cm (BxHxD)
Gewicht 1,48 kg
Beeldscherm 14 inch (35,6 cm) LED LCD
WUXGA (1920x1200 pixels)
Piekhelderheid 500 nits
Contrast 1.000:1
100% sRGB
60 Hz

TÜV Rheinland Low Blue Light
Audio 4 luidsprekers, 2 microfoons
Aansluitingen 4x USB-C met Thunderbolt 4
3,5 mm audio
microSD-geheugenkaartlezer
Security Card lezer
Accu 62 Wh, 4-cel
130W USB-C adapter meegeleverd
Toetsenbord Verlicht
Webcam 720p met Windows Hello
Biometrische
Authenticatie
Gezichtherkenning, vingerafdruklezer
Draadloos WiFi 6E
Bluetooth 5.3
Processor Intel Core i7-12800H met vPro
14 cores, 20 threads (6 P-cores, 8 E-cores)
Tot 4,8 GHz, 24 MB cache, 45W TDP
Werkgeheugen 32 GB 
Opslag 512 GB M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD
(getest met: Kioxia XG7)
Testresultaten Op adapter

Cinebench 23
Multi core: 14733
Single core: 1504

PCMark10
Score: 5547
Storage score: 1399
Storage bandwidth: 220,47 MB/s 

Op accu

Cinebench 23
Multi core: 12532
Single core: 1191

PCMark 10
Score: 3759
Gaming accuduur :  92 min.
Modern Office accuduur : 607 min.
Video playback accuduur:  min.
Testresultaten
Beeldscherm

Helderheid en contrast:
Maximaal 475 nits
Minimaal 39 nits
Contrast 1297:1
Uniformiteit: uitstekend

Kleurweergave en - afwijking:
sRGB-dekking 88%
DCI-P3-dekking 62,4%
AdobeRGB-dekking 62,4%

Native vs sRGB
Gem. kleurafwijking (dE2000): 1,68
Max. kleurafwijking (dE2000): 6,91
Gem. grijsafwijking (dE2000): 0,61
Kleurtemperatuur 6391 K
Gamma 2,21

sRGB profiel vs sRGB
Gem. kleurafwijking (dE2000): 1,09
Max. kleurafwijking (dE2000): 3,24
Gem. grijsafwijking (dE2000): 0,71
Kleurtemperatuur 6494 K
Gamma 2,21

Adviesprijs € 3462