Life
Nieuws   |   Persoonlijke verzorging

De Dyson Airstrait is een nieuwe stijltang, zonder hete platen

De Dyson Airstrait is een nieuwe stijltang, zonder hete platen
De Dyson Airstrait wordt vandaag geïntroduceerd in de VS, Canada en Mexico. De Benelux moet nog wachten tot 2024.

Dyson lijkt er een sport van te maken zoveel mogelijk verschillende dingen met luchtstromen te doen. Na stofzuigers, ventilatoren en luchtreinigers ging het aan de slag met haardrogers en stijltangen. Dat leverde tot dusver de Supersonic en de Airwrap op. De Corrale was een buitenbeentje, want die stijltang werkte niet met bewegende lucht. De nu aangekondigde Dyson Airstrait is een stijltang die wél zijn werk met luchtstromen moet doen - zonder hete platen, zelfs. Hij komt pas in 2024 naar Nederland, dus als je er nu al een wilt, moet je hem uit de VS halen.

Dyson AirstraitDyson Airstrait: haarstyling zonder hete platen

Waar de draadloze Corrale werkt met flexibele thermische platen, moet de Dyson Airstrait het haar met andere methodes in bedwang krijgen. Deze nieuwe stijltang werkt met twee krachtige luchtstromen, die langs het haar blazen. Dat klem je nog steeds in tussen twee platen - maar die worden niet verhit. Dat moet het risico op beschadigd haar sterk reduceren. De warme lucht wordt vervolgens onder hoge druk langs en in het haar geperst, in de woorden van de fabrikant.

De Dyson Airstrait (mét draad) moet werken met verschillende haartypes, en met zowel nat als droog haar. Daartoe beschikt hij net als de Supersonic, de Airwrap en de Corrale over een slimme warmteregeling. Sensoren meten 16 keer per seconde de luchttemperatuur om schade door hitte te voorkomen. Dat data hiervan worden door een microprocessor verwerkt, die het verwarmingselement aanstuurt.

Naast een 'Nat' en een 'Droog' stylingmodus heeft de Airstrait ook een 'Cool' modus, bestemd om de stijl die al in je haar zit, te behouden. Bij de 'Natte' modus kan je kiezen voor werkingstemperaturen van 80, 110 en 140 graden Celsius. Bij de 'Droog' modus zijn dat 120 en 140 graden, alsmede een 'boost'-modus. Daarnaast kan je de kracht van de luchtstroom instellen, waarbij je kunt kiezen tussen lage en hoge snelheid, alsmede een koude luchtstoot. Er is een aparte instelling om je kruin te drogen.

Wetenschap achter styling

Dyson meldt dat al deze instellingen er niet zonder reden zijn. Zoals de fabrikant het samenvat: je kunt je haarstijl met warmte of vocht veranderen. Met gebruik van warmte verbreek je de waterstofbruggen in elke haarstreng, die je vervolgens door styling omvormt in de gewenste nieuwe vorm. Styling met behulp van een krachtige luchtstroom moet resulteren in minder noodzaak tot (extreme) hitte. Daardoor moet je minder pluizig haar creëren en de natuurlijke glans beschermen.

Bij gebruik van vocht worden de waterstofbruggen op natuurlijke wijze verzwakt. Hierdoor zijn bindingen elastischer, en kunnen ze tijdens het drogen een nieuwe vorm aannemen. Hierbij is een minder hoge temperatuur nodig. Dyson impliceert dan ook dat dit de beste manier is om je haar met de Airstrait te stylen. Iets wat overigens ook opgaat voor de Supersonic en de Airwrap, wat we ook in onze reviews zagen.

Dyson Airstrait

Prijs en beschikbaarheid Dyson Airstrait

Op moment van schrijven was nog geen prijs bekend voor de Dyson Airstrait. De fabrikant kennende, zal die stevig zijn. In Nederland en België heb je nog ruim de tijd om te sparen, want deze stijltang komt pas in 2024 hier beschikbaar.