Life
Nieuws   |   Huishoudelijk

Het melkfles voor baby's systeem van Ember is niet goedkoop - maar het misschien wel waard

Het Ember Babyflessysteem moet het voor ouders van jonge kinderen eenvoudig maken om overal melk beschikbaar te hebben en te kunnen opwarmen, met een minimum aan spullen en gedoe.
Het Ember Babyflessysteem moet het voor ouders van jonge kinderen eenvoudig maken om overal melk beschikbaar te hebben en te kunnen opwarmen, met een minimum aan spullen en gedoe.

Of een baby nu vroeg of laat aan de fles gaat, het verwarmen is voor alle ouders een leerproces. Er zijn diverse methoden, van simpelweg in een pannetje, de magnetron of een aparte flessenwarmer. De juiste temperatuur vinden is één ding (schrijver dezes gebruikt graag een digitale thermometer). De melk op temperatuur houden is een hele andere uitdaging. Zeker 's avonds wil het bedritueel nog wel eens wisselen - of uitlopen, met koude melk tot gevolg. Een gedoe dus, waar het Ember Babyflessysteem (in het Engels: Ember Baby Bottle System) een oplossing voor moet zijn.

Ember Babyflessysteem: modulair en alles-in-één

Ember heeft naam gemaakt met kopjes, mokken en thermosflessen met een ingebouwd verwarmingselement, sensoren en een app. Daarmee kunnen ze warme dranken exact op temperatuur houden. De stap naar een product voor de uit-de-fles-drinkende doelgroep ligt dan ook voor de hand. Daarbij zet het bedrijf niet laag in, want het Ember Baby Bottle System is een alles-in-één oplossing met een stevige prijs. In tegenstelling tot veel andere flessenwarmers is het dus niet ontworpen om met veel verschillende typen flessen te werken, al zijn er wel adapters voor Philips Avent Natural en MAM spenen. 

In de basis werkt het systeem echter met een eigen fles (er zitten er twee in de verpakking) met eigen spenen (twee voor baby's vanaf 3 maanden en twee voor baby's vanaf 6 maanden worden meegeleverd). Deze fles kan je op een 'Smart Warming Puck' plaatsen, die in vijf minuten de temperatuur op de gewenste hoogte brengt. Ember is er niet geheel duidelijk over, welke temperaturen je kan instellen. Lichaamstemperatuur - zoals doorgaans in elk geval geadviseerd voor baby's - is sowieso mogelijk. 

Om melk die je later wilt verwarmen koel te houden, bevat het Ember Babyflessysteem ook een 'Isolerende Thermische Koepel'. Dat is een soort hoes die je over de fles heen kan plaatsen. Hiermee moet melk thuis of onderweg tot 4 uur koel blijven. Een belangrijk voordeel van het systeem moet zijn dat je zo ook buitenshuis melk voorhanden hebt om op te warmen wanneer dat nodig is. Draadloze flessenwarmers zijn er al, maar die bieden doorgaans geen oplossing voor de koel te houden melk. Je komt een heel eind met een goede thermos, maar dan heb je toch weer een apart ding bij je. Zoals ouders van kleine kinderen weten, zeul je al genoeg mee. Minder is altijd beter.

Het verwarmingselement zelf, de Smart Warming Puck, moet het andere onderscheidende aspect zijn. Hoewel vijf minuten niet bijzonder snel is, moet het dankzij Ember's eigen gepatenteerde convectiestroomtechnologie (zoals het bedrijf het noemt) de melk wel heel gelijkmatig verwarmen. Sensoren in de basis van de fles houden de temperatuur in de gaten. Twee keer per seconde geven ze die informatie door aan het verwarmingselement. Het Ember Babyflessysteem is volgens de makers geschikt voor zowel melk als formule, maar niet voor dikkere papjes als rijstebloem of andere verdikte melkformules.

Verwarmen op afstand, met een app

Kenmerkend aan de zelfwarmende kopjes van Ember is de mogelijkheid ze met een app te bedienen. Die optie is er ook bij het Ember Babyflessysteem. In dit geval kan je met de app zien wat het systeem aan het doen is.  Bijvoorbeeld: opwarmen. Maar je kan ook bijhouden hoeveel je kindje heeft gedronken via het Baby Bottle System en zien wanneer het voor het laatst gevoed is. Daarbij kan je er informatie over fles- en borstvoeding in verwerken. Ook kan je de groei van je baby registreren. 

Last but not least kan je met de app op afstand het Babyflessysteem aanzetten. Wie dat overdreven in de oren klinkt, heeft vermoedelijk nooit geprobeerd om een fles te vullen met melk (of erger, formule), die te verwarmen, te temperaturen en te sluiten - met een ongedurige baby op de arm. Als er iets is dat ouders zal aanspreken, is het vermoedelijk de optie om de fles vooraf klaar te zetten en te weten dat de melk beschikbaar is, precies wanneer je die wilt hebben. En niet te warm zodat je moet afkoelen, of te ver afgekoeld zodat je opnieuw kan beginnen. Uw redacteur klinkt het als ervaringsdeskundige in elk geval als een uitkomst.

Prijs en beschikbaarheid Ember Baby Bottle System

Veelbelovend dus, maar het moois komt zoals geschreven wel met een stevige prijs. Het Ember Babyflesssysteem moet afgerond 400 euro kosten, fors meer dan een 'gewone' draadloze fleswarmer. Die kosten zo'n 70 à 90 euro, en werken vaak met meer flestypes. We hopen het systeem binnenkort te kunnen testen, om te zien of het gemak zo groot is, dat die prijs te rechtvaardigen is.