Life
Nieuws   |   Huishoudelijk

Deze mokken van Ember beloven je koffie altijd op temperatuur te houden

De mokken van Ember zijn voorzien van een slim verwarmingselement, waardoor ze je koffie (of thee) op temperatuur kunnen houden - en nu ook in Nederland te koop.
De mokken van Ember zijn voorzien van een slim verwarmingselement, waardoor ze je koffie (of thee) op temperatuur kunnen houden - en nu ook in Nederland te koop.

Afgezonderd van ijskoffie is koffie doorgaans beter in warme toestand, al is uw redacteur van dienst de tel van de koppen verwaarloosde, koude koffie al lang en breed kwijtgeraakt. Anno 2024 is er natuurlijk een app for that, en wel in samenwerking met - jawel - een slimme mok. De Ember Temperature Control Mugs, zoals de nogal on the nose genaamde producten heten, moeten ongewild afgekoelde koffie voorkomen.

Ember Temperature Control Mugs: niet van gisteren

Ember is een Amerikaans bedrijf, opgericht in 2010 - het jaar dat ons ook de iPad bracht. Het eerste product arriveerde pas in 2016 op de markt, maar was naar verluidt een succes. De Ember Traveler Mug is een thermosfles met ingebouwd verwarmingselement, dat destijds via Starbucks snel uitverkocht. De Ember Mug volgde in 2017, in 2018 werd de koppen via Apple Stores verkocht. Daarna volgden een grotere mok, een tweede generatie van de reis- en thuismokken, een miniatuurkoelkastje (de Ember Cold Cube), een groot formaat beker en een verwarmingssysteem voor flessen melk voor baby's. 

De mokken hebben een dikke bodem en dat is niet voor de temperatuur, maar omdat daarin een hoop elektronica schuilgaat. Maar liefst zeven temperatuursensoren in de reismok, alsmede een processor voor de aansturing van een verwarmingssysteem, een accu en - uiteraard - een Bluetooth chip voor verbinding met een smartphone. De accu kan een drankje 1,5 uur warm houden; met een (meegeleverde) onderzetter met ingebouwde draadloze lader zelfs de hele dag. De reismok houdt de drank zelfs 3 uur op temperatuur. Met de app kan je een gewenste temperatuur instellen, van 50 tot 62,5 graden Celsius. 

Als rechtgeaard techbedrijf verzamelt Ember ook data met die app. Op basis daarvan kan het melden dat er meer dan 1,5 miljard drankjes geschonken zijn in hun producten, met een gemiddelde drinktemperatuur van 57 graden. Het bedrijf is inmiddels actief in 152 landen, waaronder sinds kort Nederland.

Prijs en beschikbaarheid

De Ember Temperature Control Mugs mokken zijn nu ook onder meer te koop bij Bol.com, Coolblue en Amazon. De kleinste Ember Cup variant (179 ml) kost afgerond 100 euro; de grotere Ember Mug 2 (300 ml) kost tussen de 130 en 150 euro, de grotere (400 ml) 150 tot 180 euro. De Travel Mug reisthermos gaat voor afgerond 200 euro over de toonbank. Die uitvoering is voorzien van Apple Find My, oftewel een ingebouwde Air Tag. De Cold Cube en de babyflesverwarmer lijken vooralsnog niet in Nederland beschikbaar te zijn.