Nieuws   |   Monitoren

Met de Lenovo Legion Glasses kan je ongestoord én zonder te storen films kijken of gamen

De Lenovo Legion Glasses zijn geen AR of VR-bril, maar simpelweg een privébeeldscherm dicht op je neus.
De Lenovo Legion Glasses zijn geen AR of VR-bril, maar simpelweg een privébeeldscherm dicht op je neus.

Computerbrillen hebben tot dusver geen grote markt weten aan te boren. Te groot, te duur, te zwaar, te complex of teveel inbreuk op de privacy: een bril die met een computer (of smartphone) verbonden is, leidt voornamelijk bij techliefhebbers tot enthousiasme. Het grote publiek wil er nog niet echt aan. De Lenovo Legion Glasses gaan misschien wel een uitzondering vormen op deze regel. Ze ogen als een reguliere zonnebril, maar daarachter zit een stel schermpjes verborgen. Ze hebben maar één functie, en dat is het beeld van een laptop of desktop pc alleen aan jou tonen. Privacy voor de gebruiker, rust voor de omgeving. Rechttoe, rechtaan. Wij zien er wel wat in.

Lenovo Legion Glasses: een scherm voor jou alleen

Lenovo toonde de Legion Glasses ook al vorig jaar op IFA, toen nog in minder doorontwikkelde toestand en onder de naam Lenovo Glasses T1. Dit jaar meldde het bedrijf ook een prijs en nadere specificaties. Het ontwerp zelf is niet heel sterk veranderd, alleen de pootjes waarmee de bril op de neus rust zijn op het eerste gezicht verbeterd. Van voren bezien ogen de Lenovo Legion Glasses nog altijd als een flinke zonnebril met een redelijk klassiek design. Ze komen alleen iets verder naar voren op je hoofd, maar je moet goed kijken om dat te zien.

Aan de binnenzijde zitten twee flinke lenzen, die ervoor zorgen dat de hierachter geplaatste oled-beeldschermen scherp in beeld komen, zonder dat je naar een pixelraster kijkt. De resolutie komt neer op full hd (1920x1080 pixels). Het effect is alsof je naar een enkel scherm kijkt, dat in de ruimte zweeft. Je sluit het aan met een enkele usb-c kabel. Die zorgt voor de voeding en het displayport-signaal. Het is een dunne, soepele kabel, die niet erg lijkt te storen bij het dragen.

Lenovo Legion Glasses

Waarom zijn we hier enthousiast over? In de eerste plaats omdat het gewoon werkt: de bril is licht en het beeld is bij eerste indruk heel redelijk. Daarnaast is de prijs bescheiden, waarover hieronder meer. Bovenal is het interessant voor wie in trein of vliegtuig een film wil kijken of wil gamen, zonder dat iemand meekijkt - of er last van heeft. Voor de buitenwereld heb je een zonnebril op, that's it. Vermeldenswaard is dat de bril met zowel Windows als MacOS pc's en laptops moet werken, maar ook met Android en iOS-apparaten. 

Lenovo Legion Glasses

Ook even rustig je mail doorwerken en beantwoorden klinkt als een aardige toepassing. De vraag is of het beeld daarvoor voldoende details biedt. Onze eerste indruk was op dat punt minder positief - maar veel tijd om de Lenovo Legion Glasses uit te proberen, hadden we niet.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Legion Glasses moeten in oktober 2023 op de markt komen. De prijs in Nederland wordt 499 euro.

Lenovo Legion Glasses in een oogopslag
Beeldscherm Micro OLED
1920x1080 (per oog)
60 Hz verversingsnelheid
Aansluiting USB-C met DisplayPort
Luidsprekers ingebouwd
Werkt met Windows, Android, MacOS, iOS
Meegeleverd Verstelbare neuspads, draaghoes, frame voor prescriptielenzen, reinigingsdoekje, anti-slip adapter
Adviesprijs € 499
Beschikbaar Oktober 2023