Review   |   Behuizingen

Corsair 7000D - overige observaties en conclusie

Corsair 7000D accessoires

Corsair levert bij de 7000D enige accessoires mee. Een alternatieve shroud voor het voorste deel van deze afdekking boven de voeding, bijvoorbeeld. We hadden het nog niet vermeld, maar dat deel is uitneembaar, zij het met enige moeite. De voorste kooi voor vaste opslag komt dan eenvoudiger onder handbereik. Verder zitten in de doos: een alternatief bracket voor insteekkaarten, voor wie een tweede videokaart verticaal wil positioneren; zes klittenband kabelbinders en een fankabeltje. Een summiere handleiding is een kleine smet op het blazoen; Corsair zou toch eens moeten kijken hoe bijvoorbeeld Fractal Design en Phanteks dat aanpakken. Zeker bij dit soort behuizingen met meerdere inbouwmogelijkheden is enige hulp voor de gebruiker prettig.

Niet onverwacht niet in de doos, maar wel noodzakelijk is de iCue software voor het aansturen van de fan hub. De laatste versie kan je uiteraard bij Corsair downloaden.  Zeker als je gebruik maakt van Corsair rgb fans is die software onontbeerlijk.

Afsluitend over de Corsair 7000D

Het is een hands-on review geworden. We beschikken nog niet over alle voorzieningen om bijvoorbeeld een systeem in te bouwen, laat staan om tests te doen voor temperatuur of geluidsproductie. Heel eerlijk: de meerwaarde daarvan is, zeker bij een kast als deze, beperkt. Ruime ervaring leert dat Corsair heel behoorlijke fans meelevert. Misschien iets luider dan wenselijk, maar zeker passend voor het type systeem dat je zal inbouwen in een kast als deze. Veel gebruikers vervangen meegeleverde ventilatoren, of vullen deze aan, met onvermijdelijk effect op de geluidsproductie. Zoals we al schreven is de koeleffectiviteit van een behuizing goed voorspelbaar op basis van het design en de meegeleverde fans. We zouden de Corsair 7000D zonder meer een high-end configuratie toevertrouwen. Daarbij zouden we waterkoeling voor de processor aanraden, gezien het grote interne volume. De aanwezige fans kunnen dan optimaal hun werk doen. 

Hoe dan ook is er (meer dan) genoeg ruimte voor koelvoorzieningen naar eigen smaak. Belangrijker zijn de basiskwaliteit en het inbouwgemak van de 7000D. Daar blijft weinig te klagen over. De constructie is zeer solide, al hadden we het extra deurtje achter de moederbordplaat graag wat steviger gezien. Die kleinigheid daargelaten is de 7000D van uitstekende kwaliteit. Het inbouwgemak is door de grote hoeveelheid ruimte prima, de aanwezigheid van duimschroeven en kliksystemen helpen verder. Het was prettig geweest als Corsair ook voor ssd's een schroefloos bevestigingssysteem had gebruikt. Zeker omdat die onderdelen toch niet trillen en tegenwoordig de primaire opslag vormen, zou dat een welkome innovatie zijn geweest.

Diezelfde innovatie missen we enigszins bij het aloude dilemma van de externe aansluitingen: bovenop is handig zolang je deze kast op de vloer plaatst, maar wil je hem in het volle zicht tot zijn recht laten komen, dan is het minder praktisch. Hier zijn oplossingen voor te bedenken.

Conclusie

Dat somt de Corsair 7000D aardig op: het is een kast die vrijwel elke denkbare innovatie op het vlak van behuizingen van de afgelopen tien jaar bevat, maar daar zelf niet heel veel aan toevoegt. Het is een betrouwbare, zeer complete keuze, maar niet per se een groot vernieuwer. Is dat erg? Zeker niet, de 7000D is een genot om mee te werken, je zal er probleemloos (vrijwel) elke denkbare high-end configuratie in kunnen monteren. Heel goedkoop is hij niet, maar je krijgt dan ook veel kast voor je geld. Kortom, een aanrader.

Aanrader Juni 2021

Corsair 7000D

 

Corsair 7000D Airflow in een oogopslag
Type behuizing Full tower
Moederbordformaat Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, E-ATX (305x277 mm)
Afmetingen 24,8 x 55 x 60 cm (BxDxH)
Gewicht 18,7 kilo
Materiaal Staal, gehard glas, plastic
Inbouwruimte CPU: 190 mm
GPU: 450 mm
PSU: 225 mm
Fan ruimte Voor: 3x 120 mm / 3x 140 mm (2x 140 mm meegeleverd)
Boven: 3x 120 mm / 3x 140 mm
Binnen: 4x 120 mm
Achter: 1x 120 mm / 1x 140 mm (1x 140 mm meegeleverd)
Radiator ruimte Voor: 480 mm / 420 mm
Boven: 420 mm / 360 mm
Binnen: 480 mm / 420 mm
Achter: 140 mm / 120 mm
Uitbreidings slots 8 + 3 verticaal
Stoffilters Voor, boven, voeding, moederbordplaat
Externe aansluitingen 4x USB-A 5 Gbps
1x USB-C 10 Gbps
1x 3,5 mm headset
Power, reset
Adviesprijs € 259,90