Review   |   Monitoren

ROG Swift OLED PG34WCDM review: sublieme ultrawide OLED

De ROG Swift OLED PG34WCDM is een ultrawide OLED-monitor met hoge verversingssnelheid, sterk gebogen paneel en uitstekende afwerking op ieder vlak door ASUS.
De ROG Swift OLED PG34WCDM is een ultrawide OLED-monitor met hoge verversingssnelheid, sterk gebogen paneel en uitstekende afwerking op ieder vlak door ASUS.

De ROG Swift OLED PG34WCDM van Asus kwam begin 2024 op de markt, nadat de fabrikant het eerder al op Gamescom 2023 had getoond. Destijds met een exorbitante prijs van 1600 euro. Inmiddels heb je hem voor iets meer dan 1000 euro. Nog altijd niet weinig, maar wel een groot verschil. Een tweede reden om op dit moment de diepte in te duiken met deze monitor: Asus bracht meerdere firmwares uit na verschijnen. We testten het met versies 104 en 105 (de laatste) en dat levert interessante inzichten op. Zoals: Asus verbetert het product ook een jaar na verschijnen nog. En dat maakt deze ultrawide oled gaming monitor een van de beste die je momenteel kan kopen.

ROG Swift OLED PG34WCDM: ultra gebogen en razendsnel

De PG34WCDM is gebouwd rond een w-oled paneel van LG Display. Dit is zeer sterk gebogen, met een curve van 800R. Het zorgt ervoor dat je bijna 'in' het scherm zit. Dat effect is niet zo sterk als bij de grotere versies van het paneel, zoals LG die zelf voert - maar wel duidelijk meer dan bij de 1800R ultrawides op basis van een qd-oled paneel van Samsung. Aangezien die doorgaans beduidend minder prijzig zijn, is dat iets om rekening mee te houden.

ROG Swift OLED PG34WCDM

Een ander voordeel van de ROG Swift OLED PG34WCDM boven het merendeel van de qd-oled concurrenten is de beeldsnelheid. Met 240 beelden per seconde legt het de lat hoger dan de meeste qd-oled ultrawides. Die houden het op 175 beelden per seconde, al zijn er een paar die ook de 240 halen. Die liggen qua prijs beduidend dichter bij deze Republic of Gamers monitor. Waar je een jaar geleden kon stellen dat Asus het scherm bijna uit de markt prijsde, is dat nu dus veel minder het geval.

ROG Swift OLED PG34WCDM logo projectie

Zoals alle ROG Swift modellen staat de PG34WCDM op een bijzondere voet en komt het met de nodige extra's, zoals een nabijheidssensor, fijnmazige verlichting op de achterkant en een geprojecteerd logo onder het scherm. Die toeters en bellen moet je maar net leuk vinden. Dit is geen monitor die je op een kantoor zou neerzetten, geen wolf in schaapskleren. Dit is gewoon een wolf die zijn aard niet onder stoelen of banken steekt. Dat zal de doelgroep van die-hard pc gamers ongetwijfeld aanspreken. Bovenal koop je dit scherm toch niet voor het uiterlijk, maar voor de zeer hoge prestaties. 

Design van de ROG Swift OLED PG34WCDM

Asus hanteert al jaren een vergelijkbaar design voor zijn meest luxe gaming monitoren. Die herken je aan het 'Swift' in de naam, en 'PG' in het typenummer. Bovenal herken je ze aan de zware, metalen driepoot voet die de centrale staander boven het bureau tilt. Dat creëert ruimte om een ledje door een logoplaatje te laten schijnen. Standaard is dat het ROG-logo, maar je kan het ook zelf aanpassen. Zo je wilt, kan het ook uit. Dat geldt ook voo het fel rood oplichtende logo onder de onderrand.

Het sterk gebogen oled-paneel is op deze voet in hoogte verstelbaar. Het bereik is niet zo groot als bij sommige concurrenten: 11 centimeter. Elders is dat vaak 13 of 14, al is dat niet de norm. Voor de meeste gebruikers zal het afdoende zijn. Verder kan je het paneel kantelen en beperkt zwenken. Door de kromming nodigt het niet echt uit om met z'n tweeën achter te gamen, dus de hoogte verstelbaarheid is het belangrijkste. Wat meer kanteling was wel prettig geweest, want zoals bij de meeste ultrawides is het inprikken van kabels geen pretje. Je moet je nogal in bochten wringen om dat te doen terwijl het scherm op z'n plek staat achterop een bureau.

ASUS ROG Swift OLED PG34WCDM

Aan de achterzijde bevindt zich zoals geschreven rgb-verlichting. Deze bestaat uit een raster in de vorm van het ROG-logo, waar een solide kleur door kan schijnen. Desgewenst kan je die tussen verschillende kleuren laten overvloeien, of fijnmaziger als een regenboogeffect laten veranderen. Voor meer opties kan je verbinding maken met Aura Sync, Asus' eigen rgb-verlichtingsstandaard waarmee je al je geschikte apparatuur op elkaar kan afstemmen. Leuk, maar van de achterkant van je scherm zal je zelf weinig zien. Tenzij je er een grote spiegel achter plaatst.

Aansluitingen te over

Op het vlak van aansluitingen laat de ROG Swift OLED PG34WCDM weinig te wensen over. Naast DisplayPort 1.4 (met dsc) en twee keer HDMI 2.1 tref je ook usb-c aan met 90 watt power delivery. Dat maakt het mogelijk toch nog een werklaptop aan te sluiten en op te laden, bijvoorbeeld.

Verder is er een usb-b upstream aansluiting en een usb hub aan boord met drie aansluitingen. Twee daarvan zitten onderop, waarvan één handig toegankelijk in de onderrand, de ander aan de achterkant. Hierdoor kan je het scherm ook als kvm-schakelaar gebruiken en wisselen tussen twee systemen. Een derde usb-aansluiting is beperkt tot 480 Mbit/s en zit juist in de bovenrand. Zo zit die in de nabijheid van een andere zeldzaamheid, die je aantreft bovenop de verticale staander.

ROG Swift OLED PG34WCDM schroefdraad op de voet

Daar zit een schroefdraad voor het bevestigen van een camerastatief. Voor streamers die een luxere webcam of gewoon een digitale camera gebruiken om zichzelf bij het gamen en streamen in beeld te brengen, is dat een handige voorziening. Dankzij het standaardformaat kan je er van alles op schroeven om beter in beeld te komen - ook bijvoorbeeld een combinatie mount voor smartphone en ringlight.

Een 3,5 mm uitgang en een digitale sp/dif uitgang zijn de enige audiovoorzieningen; speakers zijn niet ingebouwd. Zo'n optisch digitale uitgang is wel wat bijzonders, dat zie je eigenlijk zelden op een monitor. Hiermee kan je bijvoorbeeld een luxere speakerset of externe dac aansluiten voor hogere audiokwaliteit.

ROG Swift OLED PG34WCDM - voedingsadapter, etui met kabels, VESA-adapter

Asus levert in een apart etui alle noodzakelijke kabels mee: displayport, hdmi, usb-c, usb-b-naar-a. Ook een vesa bevestigingsadapter zit in de doos. De voeding ook - die is extern uitgevoerd, waar ik niet echt een fan van ben. Het voordeel is dat een defecte voeding niet per se het einde van je monitor betekent; het nadeel is dat je een fikse baksteen ergens kwijt moet. 

Assemblage en ingebruikname

Asus levert de monitor in een duurzame verpakking. Paneel en onderdelen voor de standaard zitten in kartonnen schalen, vergelijkbaar met het materiaal waar eierdozen van gemaakt zijn. Het is een veel betere keuze dan het door veel andere merken standaard gebruikte piepschuim. Alleen ter bescherming van het sterk gebogen scherm is er een laag schuimrubber aanwezig, maar van een minder problematische soort dan piepschuim. Tekenend voor het vertrouwen dat de fabrikant heeft in het materiaal is dat het ook zijn meest luxe producten hierin verpakt. Het zal ongetwijfeld met een meerprijs komen, maar dit is nu een geval waarin een 'ROG premium' gewoon op zijn plaats is. 

Uitpakken en installeren is eenvoudig. Schroevendraaiers of ander gereedschap zijn niet vereist. De basis driepoot zet je met een duimschroef vast aan de verticale drager. Vervolgens klik je die achterop het paneel en je tilt het zo uit de verpakking. Eventueel kan je het magnetische logoplaatje eerst nog onderop de standaard plaatsen, maar dat kan ook achteraf. 

Vervolgens is het een kwestie van de adapter inprikken en het scherm aansluiten - minimaal een video-input, eventueel ook usb-kabels en wat je verder nog wilt aansluiten. Een desktop, een laptop en een console moet alle tegelijk kunnen. Je krijgt dan wel een aardige tros kabels, waarvoor beperkte mogelijkheden zijn om die een beetje uit het zicht te werken.

Bediening en menu van de ROG PG34WCDM

Op het vlak van bediening kunnen andere fabrikanten een voorbeeld nemen aan Asus. De ROG PG34WCDM doet vrijwel alles goed. De knoppen voor het on-screen menu zitten in het midden achter de onderrand, zodat je ze op de tast snel vindt. De centrale joystick reageert goed en geeft duidelijke feedback, waardoor je trefzeker door het menu navigeert. Links en rechts ervan zitten knoppen; rechts aan/uit, links kan je naar wens instellen in het menu.

ROG Swift OLED PG34WCDM bediening: joystick, aan-uitknop (rechts) en instelbare knop (links)

Het menu zelf is zeer overzichtelijk ingedeeld, met een grotendeels heldere structuur. Er vallen een paar zaken op af te dingen. Anders dan bij sommige andere modellen van het merk zitten de OLED panel care opties niet in een eigen submenu; die vind je onder de System Setup. Voor verlichting is dan wel weer een apart menu - alleen die voor het logo aan de voorzijde zit onder System Setup.

Afgezien daarvan vind je alles wat je nodig hebt onder Gaming, Image en Color. In dat laatste menu kan je bij een sdr-signaal kiezen tussen Wide Gamut, DCI-P3 en sRGB. In het Gaming menu is ook een 'sRGB Cal Mode' preset, die ook de sRGB gamma curve volgt. Kies je de standaard 'Racing' preset onder 'Game Visual' in combinatie met de sRGB kleurruimte, dan volgt deze een power 2.2 gamma. Het is een verschil dat alleen voor grafici van belang is.

Qua extra's moet je in het System Setup menu zijn. Hier kan je de nabijheidssensor inschakelen - een handige voorziening, juist voor oled-monitoren. Zo weet je zeker dat het scherm niet staat in te branden wanneer je wegloopt. Je kan kiezen tussen High, Middle en Low, wat correspondeert met een detectieafstand van 110, 80 en 50 cm respectievelijk. Zo kan je voorkomen dat het scherm plots op zwart gaat als je even achterover leunt - al schakelt de functie pas in na drie minuten. Bij terugkomst moet je wel even de on-screen menuknop beroeren, de sensor lijkt niet te reageren op beweging als je er weer voor plaatsneemt. 

Als alternatief voor het on-screen menu heeft Asus ook het onvolprezen Display Widget Center, een lichtgewicht app waarmee je alle belangrijke instellingen van het scherm vanuit Windows kunt aanpassen. Kortom, er valt weinig te klagen over bediening en menu van de PG34WCDM.

ROG Swift OLED PG34WCDM gameprestaties: responstijden en input lag

Over de gameprestaties van de PG34WCDM valt eigenlijk heel weinig te zeggen. Het is een oled-scherm, dus de responstijden zijn geweldig. Metingen met de OSRTT bevestigen dat, zowel in hdr als in sdr. Alle transities gaan ruimschoots snel genoeg om ghostingvrije 240Hz-weergave te garanderen. Bij een lcd-monitor zou hier wat te analyseren vallen, maar voor deze monitor geldt gewoon: perfect, douze points

Voor input lag geldt iets vergelijkbaars. De Racing modus is de stand met de laagste invoervertraging en daar meten we gemiddeld 2,5 milliseconde on display lag, oftewel de tijd tussen binnenkomst van het signaal en het tonen ervan. Tel je alle vormen van input lag bij elkaar op, dan kom je op 5,1 ms van usb-signaal tot actie op het scherm. Dat is gewoon heel erg goed. In hdr is het een fractie van een milliseconde langer, maar het verschil mag geen naam hebben.

Vermeldenswaard hier is dat de PG34WCDM Nvidia G-sync compatible is, je hoeft niets in de driver te forceren. Variabele beeldsnelheid werkt vlekkeloos in combinatie met de RTX 3080 Ti laptop gpu van onze test-pc.

Beeldkwaliteit in SDR...

Voor het analyseren van de beeldkwaliteit maakten we zoals altijd gebruik van Calman Ultimate van Portrait Displays. De resultaten zijn over de hele linie van topniveau, er zijn weinig oled-monitoren die hieraan kunnen tippen. In de tabel bij dit artikel vind je alle testdata, hieronder screenshots. In de tekst beperken we het bij de voornaamste bevindingen.

Voor sdr is gemeten in de standaardmodus (Racing), met zowel de Wide Gamut, DCI-P3 en sRGB modi. Die laatste doubleert zoals gezegd enigszins met de sRGB Cal Mode, te vinden in het Gaming Visual menu. Ook die is doorgemeten. Het verschil tussen de twee sRGB-modi is gering, beide zijn uitmuntend gekalibreerd. Voor doorsnee gebruik van Windows-toepassingen zonder oververzadigde kleuren kan je een van de twee kiezen. Bij de sRGB Cal Mode heb je wat minder opties om het beeld aan te passen mocht je dat willen, maar feitelijk is het niet nodig.

De Wide Gamut weergave heeft een marginaal grotere dekking van de DCI-P3 kleurruimte, ten koste van een marginaal lagere nauwkeurigheid. Het is een verschil dat je kan zien in de meetresultaten, maar vermoedelijk niet met het blote oog gaat waarnemen. De DCI-P3 modus is er als je net dat beetje meer nauwkeurigheid toch wenst, ten koste van een paar procentpunten kleurdekking. Alle modi scoren op basis van de dE2000-norm gemiddeld een afwijking lager dan 1, wat uitzonderlijk goed is. Ook langs de veel striktere ITP-lat zijn de afwijkingen zeer bescheiden te noemen.

Tijdens de testperiode kwam een nieuwe firmware 1.05 beschikbaar, nadat het scherm al volledig doorgemeten was met versie 1.04. Omdat de firmware notities melding maken van een verbeterde kalibratie in hdr hebben we het scherm met de nieuwste firmware nogmaals doorgemeten. Met firmware 1.04 vielen de gemiddelde waardes net wat hoger uit (net boven de 1), met de nieuwe zijn die dus lager. Tegelijk zien we met de 1.05 in de standaardmodus een marginaal grotere grijsafwijking. De DCI-P3 en sRGB-modi zijn duidelijk beter vergeleken met die van 1.04. 

Op het vlak van helderheid en contrast geldt dat we bij een 10% venster zonder Uniform Brightness een helderheid meten van 386 nits; bij een 100% venster is dat 239 nits. De minimale helderheid is respectievelijk 19,1 en 19,4 nits. Het contrast is, zoals gebruikelijk bij de self-emitting pixels van oled, oneindig.

...en in HDR

Correcte hdr-weergave is een stuk uitdagender dan sdr, zo zien we telkens bij het testen van monitoren. Asus laat zien dat het wél kan, want de hdr modi voor de PG34WCDM zijn van zeer hoog niveau. Jammer is wel dat er geen DisplayHDR 400 modus is, zoals je die bijvoorbeeld wel aantreft op de PG32UCDM of de PG27UCDM. Aan de andere kant is de kalibratie van de Gaming HDR, Cinema HDR en Console HDR modi gewoon heel erg goed. 

Bij deze weergavemodi is ook duidelijk een verbetering zichtbaar tussen firmware 1.04 en 1.05. De eerste was al erg goed, maar de nieuwere is met name voor heel lastige kleuren (zoals getest met de ColorMatch HDR patch set van Calman) fors verbeterd. De gemiddelde kleurafwijking op basis van dE2000 valt onder de 2. Voor hdr is ITP wel een betere norm, maar de gemiddelde afwijking van 8.2 in de Gaming HDR stand is nog altijd uitstekend te noemen. Als er iets te zeuren valt, is het dat de maximale individuele afwijkingen nog wel wat lager zouden mogen. De PG32UCDM bijvoorbeeld doet het in dat opzicht nog duidelijk beter.

De resultaten van de drie beschikbare hdr modi liggen zo dicht bij elkaar, dat je je bijna kan afvragen waarom Asus de moeite heeft genomen hierin te voorzien.

Belangrijk is dat standaard de hdr-helderheid beperkt is tot net geen 700 nits. Wil je meer piekhelderheid, dan kan dat: selecteer in het hdr-menu 'Adjustable HDR' en vervolgens kan je de helderheid opvoeren van 90 naar 100 procent. Dat levert meteen een piekhelderheid op van ruim 1000 nits. Asus spreekt van 1300 nits, maar die waarde kon onze standaardtest niet behalen, ook niet op een 1% groot venster. Nochtans is dit een prima resultaat. Hoewel het menu waarschuwt dat deze instelling van invloed is op de 'PQ' oftewel picture quality, is het meetresultaat van Gaming HDR met maximale helderheid nog altijd heel erg goed. Je kan deze optie zonder zorgen over de beeldkwaliteit activeren.

Conclusie

De ROG Swift OLED PG34WCDM is een sublieme ultrawide oled-monitor. Zoek je een snelle ultrawide, sneller dan de 175Hz-modellen op basis van een qd-oled paneel van Samsung, dan verdient deze een plek op je shortlist. De meerprijs ten opzichte van die modellen is fors, want de goedkoopste qd-oled van 175 Hz heb je al voor iets meer dan 600 euro. Maar Asus levert veel voor die meerprijs. Niet alleen een flink hogere beeldsnelheid (en qd-oleds met deze snelheid zijn op dit moment aanzienlijk minder gunstig geprijsd), maar ook een product dat qua afwerking en instelling zijn weerga niet kent.

In fysiek opzicht krijg je een oerdegelijk product, ergonomisch verstelbaar en voorzien van alle denkbare wenselijke aansluitingen. Of je het design mooi vindt moet je zelf bepalen, maar je zet wel wat bijzonders op je bureau. Qua functieomvang pakt de PG34WCDM ook goed uit, met usb-c met power delivery, ingebouwde kvm, picture-in-picture en picture-by-picture en een nabijheidssensor. Zaken als de schroefdraad voor statieven laten zien dat is meegedacht met de doelgroep. De duurzame verpakking getuigt ook van broodnodig respect voor de planeet. 

Op het gebied van prestaties laat de PG34WCDM vrijwel alle concurrenten achter zich. De kalibratie is van het hoogste niveau, zeker met de nieuwste firmware. Dat je überhaupt de firmware kan updaten (en ook nog eens eenvoudig en probleemloos) is al verre van vanzelfsprekend. Dat Asus bijna een jaar na introductie van het scherm de al zeer goede prestaties nog verder verbetert, is lovenswaardig - en uitzonderlijk. Doorgaans zijn firmware updates eerder broodnodige bug fixes. 

Ook qua beeldsnelheid en input lag blijft weinig te wensen over. Ja, meer beelden per seconde is altijd leuk, maar op moment van schrijven is 240 Hz de limiet voor ultrawide oled monitoren. Wil je meer, dan moet je uitwijken naar 16:9-modellen. En laten we eerlijk zijn, de meerwaarde van meer snelheid neemt af naarmate je hoger komt. Bovendien worden de eisen aan je videokaart ook fors hoger - zelfs met technieken als DLSS en FSR. Voor gamers die graag ultrawide spelen biedt de PG34WCDM een vlekkeloze ervaring. Dat mag wat kosten - en de prijs van dit scherm is nu een stuk beter dan bij introductie. 

Uitstekend Februari 2025

ROG Swift OLED PG34WCDM

ROG Swift OLED PG34WCDM in een oogopslag
Afmetingen 78,6 x 44,1-55,1 x 29,3 cm (BxHxD)
Gewicht 8,4 kg
Beeldscherm 34 inch (86,4 cm) W-OLED, 800R
UW-QHD (3440x1440), 110 PPI
Snelheid 240 Hz verversingsfrequentie 
0,03 ms GtG responstijd
Adaptive Sync / FreeSync Premium
G-Sync Compatible
Helderheid 275 nits (100% APL)
1300 nits (HDR piek)
Contrast 1.500.000:1
Kleurweergave sRGB 135%
DCI-P3 99% 
10-bits kleur (1,07 mld. kleuren)
HDR HDR10
Aansluitingen USB-C (90W PD, DP 1.4 Alt)
DisplayPort 1.4
2x HDMI 2.1 (48 Gbps)
USB-B x1, USB-A x3 (5 Gbit/s)
1x 3,5 mm audio
1x optisch digitaal audio
Voeding (extern)
Ergonomie 11 cm hoogte verstelbaar, -5°-20° kantelen, -15°-15° zwenken
Bijzonderheden Aura Sync
Nabijheidssensor
Smart KVM switch
Testresultaten

Portrait
Calman Ultimate

Helderheid wit (10% APL)
Min.: 19,1 nits
Max.: 386 nits

Racing, Wide Gamut (vs P3)
Gem. CCT: 6553 K
Contrast: Oneindig
Gem. gamma: 2,2
Gamut coverage: 96,3% DCI-P3
dE 2000:
Grayscale gem.: 0,6
Grayscale max.: 1,0
ColorChecker Classic gem.: 0,62
ColorChecker Classic max.: 1,09
ColorChecker SG gem.: 0,94
ColorChecker SG max.: 2,24
dE ITP:
Grayscale gem.: 2,1
Grayscale max.: 9,6
ColorChecker Classic gem.: 2,23
ColorChecker Classic max.: 5,45
ColorChecker SG gem.: 3,8
ColorChecker SG max.: 17,15

Racing, DCI-P3 (vs P3)
Gem. CCT: 6474 K
Contrast: Oneindig
Gem. gamma: 2,2
Gamut coverage: 94% DCI-P3
dE 2000:
Grayscale gem.: 0,7
Grayscale max.: 0,9
ColorChecker Classic gem.: 0,77
ColorChecker Classic max.: 1,66
ColorChecker SG gem.: 0,92
ColorChecker SG max.: 2,43
dE ITP:
Grayscale gem.: 2,3
Grayscale max.: 10,1
ColorChecker Classic gem.: 2,47
ColorChecker Classic max.: 5,96
ColorChecker SG gem.: 3,45
ColorChecker SG max.: 10,44

sRGB Cal Mode (vs sRGB)
Gem. CCT: 6610 K
Contrast: Oneindig
Gem. gamma: 2,3
Gamut coverage: 96,6% sRGB
dE 2000:
Grayscale gem.: 1,1
Grayscale max.: 1,4
ColorChecker Classic gem.: 0,87
ColorChecker Classic max.: 1,59
ColorChecker SG gem.: 0,98
ColorChecker SG max.: 3,34
dE ITP:
Grayscale gem.: 2,4
Grayscale max.: 6,9
ColorChecker Classic gem.: 2,61
ColorChecker Classic max.: 6,88
ColorChecker SG gem.: 3,34
ColorChecker SG max.: 10,02

Racing, sRGB (vs sRGB)
Gem. CCT: 6523 K
Contrast: oneindig
Gem. gamma: 2,2
Gamut coverage: 97,4% sRGB
dE 2000:
Grayscale gem.: 0,4
Grayscale max.: 0,8
ColorChecker Classic gem.: 0,64
ColorChecker Classic max.: 1,57
ColorChecker SG gem.: 0,77
ColorChecker SG max.: 3,17
dE ITP:
Grayscale gem.: 1,4
Grayscale max.: 6,2
ColorChecker Classic gem.: 2,05
ColorChecker Classic max.: 5,22
ColorChecker SG gem.: 2,62
ColorChecker SG max.: 9,04

Gaming HDR
Piekhelderheid: 
1% - 686 nits
10% - 683 nits
25% - 390 nits
100% - 242 nits
Gamut coverage (CIE 1976):
P3: 97,3%
BT.2020:  73,02%
dE 2000 (zonder / met Luminance): 
Grayscale gem.: 1,0 / 1,6
Grayscale max: 1,5 / 2,4
ColorChecker Classic gem.: 1,4 / 1,8
ColorChecker Classic max.: 2,9 / 2,9
ColorChecker SG gem.: 1,6 / 1,95
ColorChecker SG max: 7,1 / 11,6
ColorMatch HDR gem.: 1,6 / 4,6
ColorMatch HDR max.:  4,2 / 11,4
dE ITP (zonder / met Luminance):
Grayscale gem.: 1,5 / 9,6
Grayscale max: 2,0 / 31,8
ColorChecker Classic gem.: 5,7 / 11,01
ColorChecker Classic max.: 14,9 / 19,8
ColorChecker SG gem.: 8,2 / 13,3
ColorChecker SG max: 49,7 / 69,99
ColorMatch HDR gem.: 8,2 / 18,5
ColorMatch HDR max.:  38,04 / 40,3

Gaming HDR max brightness
Piekhelderheid:
1% - 1083 nits
10% - 769 nits
25% - 387 nits
100% - 240 nits
Gamut coverage (CIE 1976):
P3: 97,2%
BT.2020: 73,02%
dE 2000 (zonder / met Luminance): 
Grayscale gem.: 1,0 / 2,3
Grayscale max: 1,5 / 7,7
ColorChecker Classic gem.: 1,2 / 2,1
ColorChecker Classic max.: 2,7 / 7,1
ColorChecker SG gem.: 1,5 / 2,2
ColorChecker SG max: 7,1 / 11,8
ColorMatch HDR gem.: 1,4 / 4,7
ColorMatch HDR max.: 4,1 / 11,7
dE ITP (zonder / met Luminance):
Grayscale gem.: 1,5 / 11,5
Grayscale max.: 2,0 / 28,7
ColorChecker Classic gem.: 4,9 / 10,8
ColorChecker Classic max.: 11,8 / 26,6
ColorChecker SG gem.: 7,4 / 13,3
ColorChecker SG max: 49,5 / 70,4
ColorMatch HDR gem.:  7,1 / 35,3
ColorMatch HDR max.: 18,4 / 40,6

Testresultaten
OSRTT
Responstijden (240 Hz) SDR:
Gemiddeld waargenomen: 0,65 ms
Percentage < 4,17 ms: 100%
Beste: 0,3 ms
Slechtste: 1 ms

Input lag (240Hz) HDR:
Gem. on-display lag: 3,7 ms
Laagste on-display lag: 0,4 ms
Hoogste on-display lag: 6,8 ms
Fabrikantsinfo Lees meer bij ASUS
Adviesprijs € 1599
Koop bij Bol.com