Review   |   Laptops

MSI Stealth 16 Studio review: topklasse laptop voor gamers en content creators

De MSI Stealth 16 Studio is een extreem krachtige, maar toch nog draagbare laptop die bijzonder weinig steken laat vallen.
De MSI Stealth 16 Studio is een extreem krachtige, maar toch nog draagbare laptop die bijzonder weinig steken laat vallen.

In MSI's duizelingwekkende aanbod aan laptops weet de Stealth-serie zich altijd te onderscheiden. Met een compact ontwerp en relatief licht gewicht boden deze apparaten in het verleden zowel hoge prestaties als een bovengemiddelde werktijd op een acculading. De nieuwste generatie past uitstekend in die traditie, en de MSI Stealth 16 Studio blijkt van veel markten thuis.

Inhoud

  1. Design
  2. Aansluitingen
  3. Toetsenbord en touchpad
  4. Beeldscherm
  5. Audio en webcam
  6. Specificaties
  7. Testresultaten algemeen
  8. Testresultaten workstation
  9. Conclusie

De Stealth Studio is een laptop die gericht is op 'gamers en content creators', oftewel de veeleisende doelgroep die behoefte heeft aan hoge processor- en videokaartprestaties. Daarbij horen ook veel aansluitmogelijkheden, een uitstekend beeldscherm en natuurlijk een goed toetsenbord en touchpad. 

De balans tussen prestaties, gewicht en accuduur is waar het om draait bij alle laptops, maar zeker in deze klasse. Het resultaat is altijd een compromis tussen die drie zaken. Om die reden weet je bij voorbaat dat je niet de allerhoogste prestaties moet verwachten bij een laptop met een relatief laag gewicht. Voor de krachtigste koeling zijn namelijk veel koper en sterke ventilatoren vereist, en die wegen wat. Ook is een groter chassis nodig om de warme lucht goed af te voeren. Bij een dunne laptop als de MSI Stealth 16 studio is de belangrijkste vraag dan ook of die balans klopt. Dat is waar we in deze review naar op zoek gaan.

MSI Stealth 16 Studio

MSI Stealth 16 Studio: fraai, volwassen design

Zoals de naam al aangeeft, is de Stealth 16 Studio opgetrokken rond een 16-inch (40,6 cm) beeldscherm. Dankzij de smalle randen rond het scherm is hij qua formaat niet groter dan oudere 15,6 modellen. Waar de eerdere Stealth-modellen nog behoorlijk wat 'gaming' trekjes hadden, is daar bij het model uit 2023 niets van te zien. De fraaie, donkerblauwe editie die wij ontvingen verraadt alleen door de rondom aanwezige ventilatie-openingen dat er een stevige krachtbron in het slanke chassis schuilgaat.

Qua constructie is deze versie ook een stuk vertrouwenwekkender dan het model dat ik in 2018 onder handen had. Het dunne metaal van het chassis van die editie kon op sommige plekken vervaarlijk doorbuigen. De Stealth 16 Studio voelt volledig solide aan. Er zit geen flex in het chassis, ook niet rond of onder het toetsenbord. Zelfs het scherm tordeert amper. Voelde en oogde de GS65 van weleer nog een beetje als een prototype, deze A13VG is een overtuigend volwassen apparaat dat zich kan meten met de HP's en Dells van deze wereld.

MSI Stealth 16 Studio oplichtend Stealth logoHet gebruikte materiaal is een magnesium-aluminium legering. Die zorgt voor de hoge stijfheid van het chassis en draagt bij aan het lichte gewicht van net iets meer dan 2 kilo. Het is afgewerkt met een prettig aanvoelende laag, die weinig gevoelig is voor vingerafdrukken. Dat is bij aluminium vaak een nadeel, daarbij blijf je poetsen. 

Een aardig detail is het oplichtende 'Stealth' logo op een smalle strook op de achterzijde. Mocht je dat toch te frivool vinden, dan kun je het in de MSI Center software uitzetten.

Aansluitingen te over...

Je koopt een laptop als de MSI Stealth 16 Studio in de eerste plaats om onderweg te werken (en te gamen). Anders zou een minder prijzig, zwaarder model de betere keuze zijn: een verplaatsbare 'desktop vervanger'. Of gewoon een desktop pc. Aan de andere kant zal je allicht ook een echte werk (of game) plek inrichten rond de laptop. Daarvoor heb je voldoende aansluitingen nodig voor beeldschermen en andere randapparatuur.

De MSI Stealth 16 Studio levert die, al zien we hier wel tekenen van de genoemde noodzakelijke compromissen. Voor monitoren bevat de laptop drie aansluitingen: hdmi (volgens de 2.1 standaard, met ondersteuning voor 4K120), usb-c met displayport alt mode en usb-c met Thunderbolt 4 en displayport. 

De eerstgenoemde usb-c kan data verwerken met 10 gigabit per seconde. Dat geldt ook voor de usb-a poort die we aantreffen. Dat is uitstekend, want snelle externe opslag is iets waar een gebruiker van deze laptop ongetwijfeld over zal beschikken. Bij die enkele usb-a poort blijft het wel - meer was prettig geweest, bijvoorbeeld voor muis én toetsenbord. Natuurlijk kan je werken met usb-c adapters, docks of draadloze opties - maar zeker gamers houden van betrouwbare kabelverbindingen.

De aansluitmogelijkheden worden afgerond met een bedrade netwerkaansluiting, die kan werken op 2,5 gigabit. Dat is sneller dan de gangbare 1 gigabit, maar vereist wel een geschikte switch en router. Die zijn relatief zeldzaam, al komen er steeds meer opties. Ten slotte is er een microsd-geheugenkaartsleuf. Daar zijn we altijd wat ambivalent over. Enerzijds is het beter dan géén geheugenkaartlezer, anderzijds willen juist content creators als foto- en videografen een volwaardige sd-kaartlezer. Alleen, die is lastig in te passen op dit formaat, en vereist een stuk complexer moederbord.

Voor draadloze verbindingen biedt de MSI Stealth 16 Studio de momenteel snelste beschikbare wifi-standaard, WiFi 6E op basis van een Intel Killer netwerkkaart. Die zorgt ook voor Bluetooth 5.3.

...maar niet allemaal ideaal geplaatst

Al bij al toch veel aansluitingen voor een dunne laptop. Helaas zitten ze wel allemaal aan de linker- en rechterkant. Zeker de rechterzijde is wat ons betreft niet heel handig. Daar zitten naast de usb-a poort en de usb-c met Thunderbolt poort ook een 3,5 mm audiopoort en de voedingsaansluiting. Die laatste oogt naar onze smaak ook te veel als een usb-a aansluiting, al kan je de twee niet per ongeluk verwarren.

MSI Stealth 16 Studio

Leg je de laptop aan de voeding (wat je voor de hoogste prestaties toch zeker zal doen) dan zit die voedingskabel wel behoorlijk in de weg van je muis. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld een dock of monitor aansluit op de Thunderbolt-poort. Liever zagen we voeding en beeldaansluitingen aan de achterzijde.

MSI Stealth 16 Studio

Links zitten de netwerkpoort, hdmi, de microsd-sleuf en de usb-c met displayport aansluiting. Het was handiger geweest om in elk geval de microsd-lezer rechts te plaatsen. De poorten zijn alle voorzien van een markering. Daarmee kan je zien welke usb-c poort Thunderbolt doet en welke alleen data en displayport levert. Helaas is die markering bijna niet te zien, alleen met sterk invallend licht zijn ze te ontwaren. Dat had wel iets contrastrijker gemogen, ook al zou dat wat afbreuk doen aan het ontwerp.

Toetsenbord en touchpad van de MSI Stealth 16 Studio: kleurrijk en riant

Voor toetsenborden op zijn luxere laptops werkt MSI al heel wat jaren samen met SteelSeries. Het is niet helemaal duidelijk welk deel van de technologie in de MSI Stealth 16 Studio op dit vlak van deze befaamde maker van randapparatuur afkomstig is. In elk geval de geïnstalleerde SteelSeries Engine software. Daarmee kan je per toets de kleur aanpassen, en macro's definiëren en toewijzen. Je kan uiteraard ook gewoon voor een enkele kleur gaan. Het is een van de weinige uiterlijke zaken waarmee de laptop zijn gaming dna verraadt.

Het toetsenbord tikt best prettig, al vereist de aanslag wat meer kracht dan we prettig vinden. Het went snel genoeg. MSI heeft gekozen voor een full-size toetsenbord, inclusief numeriek deel. Om dat een plek te geven, zijn die toetsen wel iets kleiner uitgevoerd. Daardoor is er ook ruimte voor een normaal cursoreilandje - maar ook die zijn net wat kleiner dan de hoofdtoetsen. Een aanvaardbaar compromis, beter dan miniatuur pijltjes omhoog en omlaag. Heel prettig zijn de grote shift-toetsen.

MSI Stealth 16 StudioWel heeft het toetsenbord wat eigenaardigheden. Veel van daarvan komen voort uit de beslissing een full-size toetsenbord te plaatsen. Zo zit er een tweede entertoets rechtsonder. We kunnen ons voorstellen dat die best handig is voor wie veel met het numerieke eiland werkt. De powerknop is onderdeel van het toetsenbord, rechtsboven. Daar zijn we geen fan van. Gelukkig zit hij niet naast veelgebruikte toetsen als delete en backspace. De rechter control-toets is ook erg klein, wat mede veroorzaakt wordt door de Fn-toets ernaast. De bovenste rij toetsen is op halve hoogte uitgevoerd, wat tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is.

De opdruk van de toetsen valt een beetje uit de toon, het gekozen font is tamelijk uitgesproken en erg 'techie'. Gezien het neutrale, fraaie design van de laptop zouden we een neutraler lettertype mooier vinden. 

Het touchpad is groot en lekker glad. De toetsen werken prima, al blijft de rechtertoets tricky: je moet vrij ver naar rechts om die trefzeker aan te ropen. Een vingerafdruklezer zit rechts naast het touchpad, recht onder de cursortoetsen. Wat ons betreft zou het fraaier zijn die in de power-knop te verwerken. Hij valt nu een beetje uit de toon - net zoals de kleurrijke stickers op het chassis, overigens. Zonder oogt de laptop veel fraaier.

MSI Stealth 16 Studio beeldscherm: 

Het beeldscherm van de MSI Stealth 16 Studio is niet het minste. Zoals gezegd heeft het een diagonaal van 16 inch (40,6 cm). Het is een IPS-type lcd-paneel, telt 2560x1600 pixels, WQXGA in jargon - tegenwoordig ook vaak QHD+ genoemd. Met zijn 16:10-verhouding heb je meer verticale ruimte, wat zeker voor productieve toepassingen prettig is. Het heeft uitstekende basisspecificaties, zoals een hoge helderheid, groot kleurbereik en een hoge verversingssnelheid. Het paneel is op 165 Hz gespecificeerd, maar MSI laat het in de Stealth 16 Studio op 240 Hz werken. Hoe dat uitpakt, lees je verderop.

MSI Stealth 16 Studio

MSI TrueColorMSI gebruikt een eigen toepassing, MSI TrueColor, om verschillende kleurprofielen voor het scherm te laden. Daarbij heb je de keuze tussen Gamer, Anti-Blue, sRGB, AdobeRGB, Display P3, Office en Movie. Met zoveel keuzes is dit wellicht handiger dan het profiel selecteren in de Windows-instellingen, maar toch zou het prettig zijn als ze daarin ook beschikbaar waren. We hebben een aantal profielen doorgemeten. Daarbij valt op, dat de maximale helderheid in de meeste modi fors lager uitpakt dan de 500 nits waarop het paneel is gespecificeerd. Alleen in Gamer modus komt de gemeten waarde in de buurt met zo'n 470 nits. Heel erg is dat niet, als we er goed gekalibreerde kleuren voor terugkrijgen.

En dat is in dit geval ook zo. Zeker de sRGB en P3 modi zijn uitstekend gekalibreerd, met een neutraal witpunt en zeer geringe kleurafwijkingen. De Stealth 16 Studio is hiermee zeer geschikt voor kleurkritisch werk. De AdobeRGB modus is ook zeer bruikbaar, al is de kleurafwijking in deze modus wel wat hoger. Helderheid, contrast en uniformiteit zijn alle goed tot zeer goed. Alleen in de rechteronderhoek zien we een relatief grotere helderheidafname, met bijbehorende kleurafwijking tot gevolg. 

Responstijden: opvallend snel scherm

Laptops beloven vaak heel wat als het gaat om beeldsnelheid, maar maken het zelden waar. Al is het maar omdat de fabrikanten zelden de aansturing van het paneel optimaliseren. Met behulp van overdrive (het verhogen van de spanning waarmee de pixels worden aangestuurd) kan de responstijd flink verbeteren. MSI heeft dat in elk geval niet nagelaten bij de Stealth 16 Studio. Bij de responstijd meting zien we dat terug, en dat pakt onder de streep positief uit.

Voor een weergave van de beloofde 240 beelden per seconde is een responstijd van 1000/240 ~ 4,2 milliseconden nodig. In onze test van 30 verschillende pixeltransities behaalt de Stealth 16 Studio die drempelwaarde bij 63 procent. Dat is een prima resultaat, ook omdat de gevallen waarin de transities langer duren, minder kritische zijn. Daarbij moet je denken aan een overgang van volledig wit naar volledig zwart. Die kost 11,2 milliseconden op het scherm van deze laptop, wat neerkomt op ruim een frame vertraging. Maar in games zal je zelden zo'n overgang zien. Overgangen tussen verschillende tinten grijs zijn dan ook belangrijker, en op twee na is de Stealth 16 Studio juist met deze 'grey-to-grey' overgangen steeds snel genoeg. De twee die wat trager zijn, lopen minder dan 1 frame achter. Minimale ghosting, dus.

Tegelijkertijd zorgt de overdrive wel voor enige overshoot-artefacten, maar die blijven zeer binnen de perken. Alleen bij een klein aantal overschrijden ze de kritische drempelwaarde enigszins. Incidenteel kan je iets zien van contouren rond contrastrijke kleurverschillen, maar je zal er naar moeten speuren. Al bij al is het scherm uitstekend afgesteld voor gaming en beoordelen we het label van 240 Hz als realistisch.

Geluid en webcam van de MSI Stealth 16 Studio

Voor weergave van geluid beschikt de Stealth 16 Studio over een bovengemiddeld aantal luidsprekers. Twee tweeters en maar liefst vier woofers gaan schuil in het chassis. De tweeters stralen bovendien naar boven af, wat voor een minder omfloerst geluid moet zorgen dan bij de meeste laptops het geval is. Bovendien is het geluid, zoals vaker bij MSI laptops, door Dynaudio getuned, terwijl Nahimic software moet zorgen voor extra verbetering en trucs als wijdser geluid.

Dat soort claims nemen we vaak met een paar korrels zout, maar eerlijk is eerlijk: de MSI Stealth 16 Studio is een van de best klinkende laptops die we onder handen hebben gehad. Zo niet de best klinkende. Zonder Nahimic audio trucage is al hoorbaar dat de speaker meer lage tonen produceren dan de doorsnee laptop. Nemen we die software erbij, dan is er zowaar een stevige bas hoorbaar. De surround-functie rekt het geluidsbeeld verder op. Hiermee is het prima mogelijk een film of serie te kijken. Ook gamen met deze speakers durven we prima aan. Natuurlijk, externe luidsprekers of een headset klinken beter. Maar voor laptopbegrippen klinkt de Stealth 16 Studio echt heel goed.

De webcam van de laptop is een full hd-exemplaar, voorzien van een schuifje om de lens te blokkeren. De webcam ondersteunt Windows Hello gezichtsherkenning, wat wel zo gemakkelijk is. Daarmee heb je naast de vingerafdrukscanner dus nog een tweede optie voor biometrische identificatie. De kwaliteit is ondanks de wat hogere resolutie niet bijzonder. Zowel met natuurlijk licht als in een verduisterde ruimte oogt het beeld ruizig en matig belicht. 

Onder de motorkap

MSI levert de Stealth 16 Studio desgewenst met zeer krachtige componenten. Een Core i9 processor, een RTX 4070 videokaart, tot 64 gigabyte werkgeheugen. In theorie kan je tot 8 terabyte aan opslag kwijt in de twee aanwezige m.2-sleuven. Het is sowieso een voordeel van deze laptop: geheugen en opslag kan je zelf uitbreiden of vervangen. 

De uitvoering die wij in handen hadden voor de test was iets bescheidener uitgerust. Deze A13VG-014NL is voorzien van een Intel Core i7-13700H processor (dezelfde als in de recent besproken Acer Swift Go 14) en een Nvidia GeForce RTX 4070 met 8 GB eigen geheugen. Daarbij beschikt dit model over 32 GB ddr5-5600 geheugen, verdeeld over twee modules van 16 gigabyte. Voor de opslag is een 2 terabyte ssd van Micron geïnstalleerd.

Deze configuratie kost 2499 euro. Andere uitvoeringen zijn er op moment van schrijven nog niet in de Nederlandse of Belgische markt, maar een model met 16 GB werkgeheugen en een RTX 4060 is op komst. Dat lijkt 1999 euro te gaan kosten.

Testresultaten algemeen en accuduur

Hoewel de bescheiden dikte en gewicht van de MSI Stealth 16 Studio onze verwachtingen over de prestaties temperde, vallen die geenszins tegen. Sterker, in sommige tests weet de laptop de desktopvervanger Omen 17 van HP te overtreffen. Zo zijn de processorprestaties in Cinebench opvallend hoog, zeker bij gebruik van alle rekenkernen. Dat de ventilatoren dan flink aan het blazen slaan, nemen we maar voor lief. Zeker omdat de temperatuur van het systeem goed binnen de perken blijft, ook direct boven de koeling van processor en videokaart wordt de laptop niet te heet. Via de MSI Center software kan je eventueel de balans tussen prestaties en lawaai aanpassen. Ook de algehele systeemprestaties, gemeten met PCMark10, zijn uitstekend.

Voor de gamingprestaties draaien we enige 3DMark tests. Hier doet de RTX 4070 het opvallend goed, wellicht mede door een hoog toegestaan verbruik van 105 watt. Natuurlijk pakken ze een stuk lager uit dan de scores van de RTX 4090 in de Omen 17, maar vertaald naar prestaties in echte games moet je rekenen op 85 tot 110 beelden per seconde in de hoogste kwaliteitinstellingen.

De goede prestaties zijn er niet alleen werkend met de voeding aangesloten. We zien wel een terugval wanneer we de voeding uit de laptop trekken, maar die valt in verhouding mee. De PCMark10 score daalt met zo'n 30 procent. Bij de gametests ligt de terugval ook rond dat niveau. Dat betekent dat je met moderne games in hoge kwaliteit toch rond de 60 fps uitkomt. Wellicht doe je dan een stapje terug in de instellingen voor een hogere framerate, maar heel veel hoef je niet aan te passen.

Wil je daadwerkelijk 240 beelden per seconde produceren, dan zal je uiteraard meer water bij de wijn moeten doen (of oudere games moeten spelen). Onder de streep mogen we echter wel stellen, dat de MSI Stealth 16 Studio uitstekende prestaties biedt.

Daar komt bij, dat de werktijd op de accu alleszins meevalt. In de meest veeleisende gaming test van PCMark10 houdt hij het net geen 2,5 uur vol. Dat klinkt misschien als weinig, maar is aanzienlijk langer dan elke andere laptop die we tot dusver hebben getest. Voor lichtere taken als kantoortoepassingen kan je rekenen op ruim 6 uur werktijd, video's kijken kan nog ruim een uur langer. Gezien de aanwezige hardware zijn dat indrukwekkende cijfers.

Testresultaten workstation

Omdat MSI de Stealth 16 Studio nadrukkelijk ook op content creators richt, hebben we ook een set tests van de SPEC-organisatie gedraaid. Dat hebben we zowel gedaan met de standaard Nvidia 'Game Ready' driver als met de nieuwste 'Studio' driver. Het verschil tussen die twee is beperkt, maar wel zichtbaar iets in het voordeel van de Studio driver voor dit type taken. Althans, bij de SPECinf tests - bij de SPECworkstation tests is het verschil niet noemenswaardig. In de tabel bij dit artikel zie je de resultaten naast elkaar.

Het voert te ver om alle SPEC scores hier te duiden, maar het algemene beeld is van een zeer krachtige machine, die zich prima kan meten met de 'mobiele werkstations' van de grote namen op dit vlak. 

Conclusie

De MSI Stealth 16 Studio is een uitstekende laptop. Sterker, het is een van de beste laptops die we tot dusver hebben getest. Het uitstekende, snelle beeldscherm behoort dankzij kalibratie tot de beste in zijn klasse, de prestaties zijn van topniveau. Niet alleen voor het relatief compacte formaat, maar ook grotere laptops weet hij voorbij te streven. De geluidskwaliteit van de speakers, doorgaans amper een vermelding waard, is verrassend goed. Wat ons betreft echt een meerwaarde, want niet iedereen heeft zin om steeds met een headset op te zitten. Ook constructiekwaliteit, aansluitingen en accuduur zijn alle van hoog niveau. 

De kwaliteit van de webcam valt wat tegen, maar hij is tenminste voorzien van een hardwarematige afscherming, en met gezichtsherkenning ook erg handig om snel in te loggen. De vingerafdruklezer is hierdoor een leuke extra, in plaats van een wat onhandig geplaatste irritatie. Voornaamste om rekening mee te houden, is dat de Stealth 16 Studio vol in bedrijf flink van zich laat horen. Maar daar krijg je wel uitstekende prestaties voor terug - en zo je wilt, kan je de balans anders laten uitvallen met de meegeleverde software. 

De prijs voor dit alles is stevig, maar zeker niet onredelijk. Voor 2499 euro krijg je een zeer complete configuratie, waar je eigenlijk niets aan toe hoeft te voegen. Mocht je in de toekomst toch tegen beperkingen qua geheugen of opslag aanlopen, dan is uitbreiden ook nog mogelijk. Zoek je een krachtige, draagbare laptop voor gaming of content creatie, dan moet de MSI Stealth 16 Studio heel hoog op je lijst staan.

Must Buy Juli 2023

MSI Stealth 16 Studio (A13VG-014NL)

MSI Stealth 16 Studio (A13VG-014NL) 
in een oogopslag
Kleur Blauw (ook beschikbaar in wit)
Materiaal Magnesium-aluminium
Afmetingen 35,6x26x2 cm (BxHxD)
Gewicht 2,022 kg
Beeldscherm 16 inch (40,64 cm) IPS LCD
WQXGA (2560x1600 pixels)
Piekhelderheid 500 nits
1000:1 contrast
5 ms responstijd
240 Hz
Audio 2x 2W speaker, 4x 2W woofer
Aansluitingen USB-A 10 Gbit/s x1
USB-C met Thunderbolt 4 x1
USB-C met DP Alt Mode x1
HDMI 2.1
3,5 mm combo jack
RJ45 gigabit ethernet
microSD-geheugenkaartsleuf
Accu 99,9 Wh, 4-cel
240W adapter meegeleverd
Toetsenbord Verlicht, per-toets RGB
Webcam 1080p met Windows Hello en webcam shutter
Vingerafdruklezer Ja
Draadloos WiFi 6E (Intel Killer)
Bluetooth 5.3
Processor Intel Core i7-13700H
14 cores (6P/8E), 20 threads
Tot 5 GHz, 24 MB cache
Videokaart Nvidia GeForce RTX 4070 8GB
Werkgeheugen 32 GB DDR5-5600 (2x 16GB)
Opslag 2 TB M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD
(getest met: Micron 3400)
Testresultaten Op adapter

Cinebench 23
18.535 multi core
1914 single core

PCMark10
Score: 7271
Storage score: 3039
Storage bandwidth: 484,62 MB/s 

3DMark 
Speed Way: 2848
Port Royal: 7152
Time Spy Extreme: 5571
CPU Profile: 8.438 (Max threads)
Storage score: 2771
Storage bandwidth: 476,15 MB/s

Op accu

Cinebench 23
13612 multi core
1214 single core

PCMark 10
Score: 5196
Gaming accuduur :  146 min.
Modern Office accuduur : 372 min.
Video accuduur: 438 min.

3DMark 
Speed Way: 2032
Port Royal: 4965
Time Spy Extreme: 3749
Testresultaten
Workstation
SPECviewperf 2020 - GR
3dsmax-07: 95,85 
catia-06: 64,89
creo-03: 106,41
energy-03: 40,65
maya-06: 350,80
medical-03: 38,21
snx-04: 20,63
solidworks-07: 243,34

SPECworkstation 3.1.0
Product Development: 2.71
Financial Services: 3.13
General Operations 2.6
GPU Compute 5.26
Studio
98,87
63,93
107,60
40,78
352,16
38,29
21,88
250,25



2,7
3,15
2,65
5,21
Testresultaten
Beeldscherm

Helderheid en contrast:
Maximaal SDR 471 nits (gamer)
Maximaal SDR 420 nits (sRGB/P3)
Minimaal SDR 21,6 nits (sRGB/P3)
Contrast: 1085:1
Uniformiteit: goed

Kleurweergave en - afwijking:
sRGB-dekking 99,5%
DCI-P3-dekking 97,2%
AdobeRGB-dekking 85,0%

sRGB modus
Gem. kleurafwijking (dE2000): 1,32
Max. kleurafwijking (dE2000): 2,65
Gem. grijsafwijking (dE2000): 0,71
Kleurtemperatuur 6545 K
Gamma: 2,11

Display P3 modus
Gem. kleurafwijking (dE2000): 1,26
Max. kleurafwijking (dE2000): 2,78
Gem. grijsafwijking (dE2000): 0,69
Kleurtemperatuur 6680 K
Gamma: 2,11

AdobeRGB modus
Gem. kleurafwijking (dE2000): 1,71
Max. kleurafwijking (dE2000): 4,9
Gem. grijsafwijking (dE2000): 0,75
Kleurtemperatuur 6639 K
Gamma: 2,11

Responstijden (RGB10):
Gemiddeld: 7,43 ms
Percentage < 4,17 ms: 10%
Beste: 3,3 ms
Slechtste: 14,9 ms

Adviesprijs € 2499
Koop Coolblue