Review   |   Smartphones

Samsung Galaxy S24 review: upgraden vanaf de S22 en S23, of niet?

De Samsung Galaxy S24 onderscheidt zich vooral door Galaxy AI - dat binnenkort ook voor de Galaxy S23 beschikbaar komt. 
De Samsung Galaxy S24 onderscheidt zich vooral door Galaxy AI - dat binnenkort ook voor de Galaxy S23 beschikbaar komt. 

We kunnen het ons goed voorstellen dat je op dit moment twijfelt tussen de Samsung Galaxy S24, Galaxy S23 en misschien zelfs nog de Galaxy S22. Dat laatste toestel is alweer twee jaar oud, maar kom je online tegen voor een prijs van rond de 500 euro. Met nog twee jaar aan software-update te gaan, kan dat een prima investering zijn voor de huidige prijs. Koop je nu een Samsung Galaxy S24, dan ben je tussen de 800 en 900 euro kwijt. Je krijgt daar een hoop smartphone voor terug, inclusief een uitstekend updatebeleid. Als je niet zo veel wil investeren in je nieuwe telefoon en toch een Galaxy S op het oog hebt, kunnen de Galaxy S23 en S22 prima alternatieven zijn. Hier lees je waarom - en wat de verschillen zijn.

Maar welke smartphone is dat de beste keuze? En kun je überhaupt nog wel aankomen met een telefoon van twee jaar geleden? In de basis zouden we zeggen van wel, maar om de proef op de som te nemen vergelijen we in deze review de drie toestellen om die aanname te controleren.

Lees ook onze review van de Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 vs S23 vs S22

Leg je de Samsung Galaxy S24 met het scherm naar boven naast de S23 en de S22, dan moet je héél goed kijken om ze uit elkaar te kunnen houden. Alleen vanwege de kleur aan de rand kunnen we zien welke smartphone welke is. Andere verschillen zijn echt lastig te zien in een oogopslag.

Samsung Galaxy S24 naast S22 en S23

Als we iets beter kijken en de telefoons ook omdraaien, dan worden de verschillen zichtbaarder. De S22 heeft nog een apart camera-eiland, bijvoorbeeld. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy S24 een speakeropening zonder raster en zijn de randen van mat aluminium gemaakt, in plaats van de glanzende variant op de voorgangers.

Samsung Galaxy S24 Galaxy S23 Galaxy S22
Hoogte 14,7 cm 14,63 cm 14,6 cm
Breedte 7,06 cm 7,09 cm 7,06 cm
Dikte 0,76 cm 0,76 cm 0,76 cm
Gewicht 167 g 168 g 167 g
Beeldscherm 6,2 inch (15,75 cm)
LTPO AMOLED 2X
1-120 Hz
1080x2360 pixels, 416 PPI
Corning Gorilla Glass Victus 2
6,1 inch (15,49 cm)
AMOLED 2X
45-120 Hz
1080x2360 pixels, 425 PPI
Corning Gorilla Glass Victus 2
6,1 inch (15,49 cm)
AMOLED 2X
48-120 Hz
1080x2360 pixels, 425 PPI
Corning Gorilla Glass Victus+

 

De drie cameralenzen op de achterkant van de S23 en S24 zijn nagenoeg identiek aan elkaar. Die op de S24 schijnen íets verder uit te steken, maar dat zie je eigenlijk niet. Het grootste verschil heeft betrekking op de led-flitser; die zit nu een paar millimeter lager. Verder is het goed om te weten dat het scherm op de S24 0,1 inch groter is en dat de hoogte een fractie groter is. Het verschil in afmetingen tussen de drie gaat om tienden van millimeters. Het iets grotere scherm van de S24 betekent in de praktijk geen groter toestel, maar dunnere randen en een grotere zo geheten scherm-body verhouding. Meer dan 90% van de voorkant van de S24 is beeldscherm, bij de twee oudere toestellen is het percentage net onder de 90%.

Hoewel de toestellen qua afmetingen erg op elkaar lijken, zijn de verschillen groot genoeg dat je niet dezelfde hoesjes kan gebruiken. Dat is een beetje jammer, en in elk geval weinig duurzaam. Zo moet er voor elk nieuw model weer een grote hoeveelheid nieuwe covers gemaakt worden. Zo'n hoesje is ondanks het Gorilla Glass uiteraard wel aan te raden.

Verschillen in kleuren en accuduur

Aan het gebruik van de smartphone merk je die kleine verschillen juist niet. Elke toestel voelt precies hetzelfde in de hand, behalve als je met je vingers langs de camera’s gaat. Het grootste verschil zit hem in de knoppen aan de rechterkant. Die zijn op de Samsung Galaxy S24 iets breder, maar niet per se beter in te drukken dan op de voorgangers. Het mag allemaal geen naam hebben. Ze liggen alle drie even lekker in de hand, dankzij de ronde hoeken.

Samsung Galaxy S24 naast S23

Zoals in de tabel hierboven te zien, hebben de S24 en S23 bescherming van Gorilla Glass Victus 2 (zowel aan de voor- als achterzijde). De S22 moet het doen met een generatie eerder. Het zou kunnen dat de S22 eerder een krasje oploopt. De kleurenopties zijn elk jaar anders, al zijn er altijd variaties op zwart, wit en groen te vinden. Dit jaar kun je ook gaan voor geel, grijs, violet, blauw en oranje. Je kunt in de drie toestellen dezelfde (hoeveelheid) simkaarten gebruiken, de waterdichtheid is van hetzelfde niveau (IP68) en de schermresoluties zijn ook hetzelfde.

Qua accu zijn er ook al geen noemenswaardige verschillen. Die van de S24 heeft met 4000 mAh iets meer energie in zich (100 mAh meer dan de S23), maar gaat nagenoeg even lang mee. Met een rustige dag houd je het met beide toestellen met gemak anderhalve dag uit. De S22 sjokt er een beetje achteraan en kun je na een dag beter opladen. Dat heeft meer met de gebruikte processor dan met de accu te maken. Opladen gaat bij alle drie met dezelfde snelheid: 25 watt via de kabel, vijftien watt draadloos. Na ongeveer een uur en vijftien minuten zijn de toestellen volledig opgeladen. Samsung lijkt nog altijd niet erg in snelladen te geloven - en levert geen lader mee.

Waar heeft de Galaxy S24 een streepje voor?

In eerste instantie merken we weinig verschillen op in het dagelijkse gebruik, al gaan we verderop natuurlijk dieper op de prestaties in. Dan kom je al snel uit op vergelijkingen op het niveau van specificaties. In de basis hebben de drie toestellen bijna hetzelfde scherm, bijvoorbeeld. Zoals gezegd is het scherm van de S24 iets groter (0,1 inch). In alle drie de gevallen betreft het een Amoled 2X-display die maximaal 120 Hertz aan kan. Een klein verschil bij de S24 is dat dit een zogeheten lpto-scherm is. Dat heeft als gevolg dat dit scherm meer kan variëren in de beeldsnelheid, wat potentieel wat accu kan sparen bij langzaam bewegend of stilstaand beeld.

Samsung Galaxy S24

Het aantal beeldpunten is zoals geschreven op alle modellen hetzelfde. Omdat de S24 een marginaal groter scherm heeft, is de pixeldichtheid een fractie lager. Dat verschil tussen 416 en 425 pixels per inch zie je niet met het blote oog. Een groter verschil is dat de piekhelderheid van de S24 fors hoger is dan de oudere toestellen. Het scherm gaat bijna tot 2600 nits, terwijl de S23 tot 1750 nits komt. In beide gevallen al een uitstekende score, omdat je zelfs op de zonnigste dagen kunt zien wat er op het scherm gebeurt. Qua kleuren, contrast en kijkhoek, en aanverwante zaken, zul je geen verschillen merken. In alle gevallen krijg je felle kleuren voorgeschoteld, die je voor alle drie naar eigen inzicht kunt aanpassen. Je kunt de kleuren natuurlijker laten ogen, of warmer of kouder maken. 

Exynos of Snapdragon?

Een in elk geval op papier groter verschil is de processor waarop de toestellen draaien. Doorgaans voorziet Samsung zijn smartphones in Europa van een Exynos-processor van eigen makelij. Dat is ook het geval bij de S22 en S24. Vorig jaar was een uitzondering op de regel. Toen besloot het Zuid-Koreaanse bedrijf in elke regio te gaan voor een licht aangepaste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Dit tot grote vreugde van techliefhebbers wereldwijd: over het algemeen worden de Qualcomm-cpu’s namelijk beter gewaardeerd dan de Samsung-processors.

In de Samsung Galaxy S24 zit echter weer een Samsung chip en wel de Exynos 2400. Die is volgens Samsung equivalent aan de Snapdragon 8 Gen 3, het huidige topmodel van Qualcomm. In de praktijk is dat niet zo. Vooral op accuduur scoort de Snapdragon beter. Doordat Samsung weer teruggaat naar zijn oude gebruiken, zien we een voorspelbaar resultaat ontstaan.

De stap tussen de Galaxy S22 en S23 is groter dan tussen de S23 en S24. Dat komt niet alleen doordat de stappen tussen processors (binnen dezelfde lijn) kleiner worden, maar ook omdat Samsung dus teruggeschakeld is. We hebben hiervoor naar externe tests gekeken (S24 vs S23 en S23 vs S22) en zelf de toestellen door de Geekbench 6-pijnbank gehaald. Hoe hoger de score, hoe beter de prestaties.

De S24 haalt bijvoorbeeld scores van 2214 (single) en 6913 (multicore), terwijl de S23 respectievelijk 2089 en 5378 haalt. Ter vergelijking: de S22 behaalt scores van 1513 en 3612. Voor deze test draaien alle drie de smartphones in elk geval op Android 14, met dezelfde Geekbench-app. Zo kun je duidelijk zien hoe het precies zit met het verschil in processorkracht, en hoe groot de stappen zijn. Cijfers vertellen natuurlijk maar een deel van het verhaal; wat merk je hier nou van in de praktijk?

Meer is altijd beter, maar...

Laten we vooropstellen dat ‘meer altijd beter’ is. Hoe beter de processor, hoe langer het toestel meegaat (software-updates even buiten beschouwing gelaten). Echter, zeker gezien de prijsverschillen is het goed om te weten je op dit moment in de praktijk bijna niets van de prestatieverschillen merkt. Je kunt op alle drie de toestellen gewoon populaire en veeleisende games spelen, bijvoorbeeld.

Natuurlijk is het zo dat het nieuwste toestel de meeste beelden per seconde kan tonen, maar zeker het verschil tussen de S23 en S24 is gewoon (te) klein. De S22 kan het soms moeilijker hebben met zware 3d-games, maar met ietwat verlaagde instellingen hoeft ook dat geen probleem te zijn. Verder is het zo dat apps en websites razendsnel laden, ongeacht het toestel. Je hoeft voor normaal, dagelijks gebruik niet langer op een ervaring te wachten op de S22 ten opzichte van de S24.

Qua warmteafvoer gaan de toestellen eveneens gelijk op. Onder zware druk worden de smartphones behoorlijk warm. Bij een cpu-throttle-meting kwam naar voren dat ze met gemak vijftig graden Celsius kunnen worden. Met al dat aluminium voel je dat meteen, en dat is niet prettig. Het komt in de praktijk echter zelden voor dat dit gebeurt, tenzij je meer dan een uur Pokémon Go gaat spelen. Dat is dan meteen een extreem voorbeeld, aangezien dat spel gebruikmaakt van gps, beeldscherm, internetverbinding, touchscreen, gyroscoop en soms ook camera. Er gebeurt dan dus een hoop.

Over throttling oftewel afknijpen van de prestaties gesproken: we hebben onze favoriete app CPU Throttling gedownload (die helaas niet meer in Google Play staat) en een half uur laten draaien op alle drie de toestellen. We hebben Samsung niet kunnen betrappen op het afknijpen van de cpu.

Wat wel opvalt, is dat de S24 slechter uit de bus komt dan de voorgangers. De prestaties zakken sneller in en het duurt langer voordat het toestel zichzelf herpakt. De S23 mag dan sneller dippen, maar dat toestel staat daarna goed z’n mannetje. En de S22? Die rommelt ogenschijnlijk wat aan – maar dipt niet en blijft constant op hetzelfde niveau.

Nagenoeg geen verschil qua camera's - op papier...

Wat ook nagenoeg op hetzelfde niveau blijft, is het camerasysteem. Wanneer je de drie toestellen naast elkaar legt en de specificaties bekijkt, merk je slechts kleine variaties op. Er is een hoofdcamera van vijftig megapixel, een telelens van tien megapixel en een groothoeklens van twaalf megapixel. Er is optische beeldstabilisatie, drie keer optisch inzoomen en een brede kijkhoek van 120 graden.

Samsung Galaxy S24, S23 en S22 camera's

Waar de S24 in verschilt ten opzichte van de S23 is het type telelens. De eerstgenoemde gaat heeft een brandpuntafstand van 67 millimeter, terwijl de tweede er een van 70 millimeter heeft. Voor de rest is het systeem identiek aan elkaar en maak je dus precies dezelfde foto’s als met het model van vorig jaar. Tenminste, dat zou je verwachten als je naar de cijfers en informatie kijkt. In de praktijk blijkt echter wat anders. Dat heeft alles te maken met de beeldverwerking, die bij een Exynos chip anders is dan bij een Snapdragon.

Laten we beginnen met de positieve noot. In een vacuüm maakt de Samsung Galaxy S24 indrukwekkende foto’s. Of je nou overdag of in de avond bezig bent, dat maakt niet uit. De beelden – zowel bewegend als stil – ogen kleurrijk en gedetailleerd. Wanneer je van alle toeters en bellen gebruik wil maken, dan kunnen ze tevens wat kunstmatig ogen. Maar dankzij de pro-modus en allerlei uit te schakelen opties (zoals de intelligente optimalisatie), kun je foto’s maken zoals je wil.

...maar de praktijk verschilt wel degelijk

Wij hebben foto’s gemaakt met de standaard foto-opties, zonder de intelligente modus. Daaruit blijkt vooral dat nieuwer niet in elk opzicht beter is. Maar de verschillen zijn vaak meer een kwestie van smaak, dan dat er een duidelijk beter is. Bijvoorbeeld, als we een overdag gemaakte foto van de Galaxy S24 vergelijken met een op de S23. Dan past de laatstgenoemde duidelijk meer randverscherping toe. Dat zet contrasten aan, maar zorgt ook voor minder fraaie artefacten in beeld. Aan de andere kant is het plaatje van de S24 veel ruiziger dan dat van de S23. Op social media zullen beide zaken amper te zien zijn, maar ga je afdrukken op A4 of groter, dan valt het wel op. Hieronder zie je twee uitsnedes dit dit illustreren, de volledige foto komt iets verderop langs.

Iets anders dat opvalt, met name bij kunstlicht, is dat de foto's van de S24 iets grauwer ogen. Wit is grijzer, grijs is geler. Het zijn nuanceverschillen die je alleen ziet als je foto's van de drie naast elkaar zet, maar het valt wel op. Kijk op onderstaande foto's maar naar de muren en het grijs van de console op tafel. Of naar de luchten in de buitenfoto's.

Samsung geeft de laatste paar generaties hoog op van de 'nightography' mogelijkheden van zijn topmodellen. Oftewel, nachtfoto's. De nachtmodus van de S22, S23 en S24 kan dan ook indrukwekkende resultaten afleveren. Maar het algoritme schiet ook nog wel eens flink door. Het gebeurt met name als er echt weinig omgevingslicht is. Zoals in de tweede set nachtfoto's die je hieronder kan zien.

We hebben deze zowel met als zonder nachtmodus op de foto gezet. Bij de foto's zonder is goed zichtbaar dat er echt weinig licht is. De drie Galaxy's leveren echter een plaatje af dat oogt alsof het eerder schemert. Dat is bij de S24 zichtbaarder dan bij de voorlopers. Sterker, het resultaat is gewoon niet mooi, met een sterk geel kleurzweem dat bij de S22 en S23 in elk geval niet aanwezig is. Ook bij de nachtfoto over het kanaal is dat kleurzweem sterk en storend zichtbaar.  Bij de S22 zien we dan weer eerder een roodzweem. 

Eigenlijk levert de Galaxy S24 mooiere foto's af zonder die nachtmodus. De lichtsterke lens en de beeldverwerking produceren dan een fraai plaatje qua kleurbalans. Alleen is beeldruis dan wel weer een stuk sterker aanwezig. Bij nachtfoto's met de  ultragroothoeklens overtuigt de S23 meer dan de S24, met scherpere details en meer dynamiek. Aangezien de camera exact hetzelfde is, kunnen we niet anders dan concluderen dat de beeldverwerking van de Exynos-processor gewoon net wat minder is. Met onderstaande foto's kan je (op een flinke monitor bij voorkeur) de verschillen goed vergelijken. Op een klein telefoonscherm zullen ze vaak veel kleiner ogen. Dat vertelt je ook wel de essentie: ja, er zijn verschillen in de fotokwaliteit, maar voor veel toepassingen zullen die in de praktijk weinig uitmaken.

Galaxy AI: niet zonder Samsung-account

De grote verandering bij de Galaxy S24 is de toevoeging van Galaxy AI. Deze combineren AI-functies van Google met die van Samsung. Zo kun je met een druk op de knop objecten verwijderen uit foto’s, net zoals in Google Foto’s. Dat werkt zoals je zou verwachten: je tapt op een object, verwijdert hem door hem vast te houden en druk daarna op Genereren. Samsung doet de rest. De resultaten zijn vaak indrukwekkend. Soms voegt de Galaxy S24 een object toe om een gat op te vullen. Dat kan bijvoorbeeld een plantenpot zijn op een eettafel. Een logische invulling van ruimte die door nabewerking ontstaan is.

Daarnaast biedt de S24 via AI mogelijkheden om teksten samen te vatten en te vertalen. Die vertaalfunctie is er ook voor spraak, zowel als tolk bij contact in persoon, als voor telefoongesprekken. Vertalen van spraak kan in 13 talen, Nederlands moet voor eind 2024 zijn toegevoegd, aldus Samsung. Veel van de AI-functies werken via het Samsung toetsenbord of de Samsung webbrowser. Gebruik je het Google toetsenbord en Chrome, dan grijp je er dus naast. Dat is jammer. Daarnaast is voor gebruik van de Galaxy AI functies een Samsung account vereist. 

Nu kan je bijna niet om zo'n account heen, maar het is wel mogelijk een Galaxy smartphone zonder te gebruiken. Wil je echter Galaxy AI benutten, dan moet je een account aanmaken, waarvoor je naast een e-mailadres ook je telefoonnummer moet opgeven. Dat is jammer, zeker voor wie zich zorgen maakt over dataverzameling en om die reden accounts tot een minimum wil beperken. Aan de andere kant gelden voor de verwerking van persoonsgegevens striktere eisen, en Samsung zal van mening zijn daar alleen aan te kunnen voldoen met een apart account. Dat dient immers ook als beveiliging.

De Galaxy AI functies moeten op zeer korte termijn ook voor de Galaxy S23 beschikbaar komen. De S22 zal het zonder moeten stellen. Mocht je interesse hebben in de AI-toepassingen, dan is de S23 binnenkort dus een voordelig alternatief voor de S24. Wil je die juist niet, dan is de S22 wellicht nog aantrekkelijker. 

Wat kan je met Galaxy AI doen op de Galaxy S24?

De Galaxy AI-functies zijn overigens naar onze mening wel degelijk de moeite waard. Zo kan de Galaxy S24 helpen met het opstellen van teksten, en die juist professioneel of informeel laten klinken (en zo zijn er nog meer opties). De teksten ogen wel wat nep en duidelijk gegenereerd, maar op zich is het een mooi middel om je mails wat vriendelijker of professioneler te laten ogen.

Daarnaast kun je een zoekopdracht uitvoeren met Circle to Search. Deze functie is verder op dit moment alleen op de Pixel 7 en Pixel 8 van Google zelf beschikbaar. Je drukt dan de homeknop in, maakt een cirkel om hetgeen je wil zoeken en bekijkt vervolgens de resultaten. Alles werkt toegankelijk en intuïtief, maar het is wel vreemd dat je ook hiervoor een Samsung-account nodig hebt.

Samsung Galaxy S24 circle to search (4)

Helemaal omdat ChatGPT, Google Bard en Microsoft Copilot ook bestaan en met veel dezelfde dingen (en meer!) kunnen helpen. Toegegeven, daar heb je ook accounts voor nodig, maar die diensten kan je op meer apparaten gebruiken dan alleen die van Samsung. Bovendien kan je hiervoor ook gewoon een (eventueel oud of alternatief) Google- of Microsoft-account gebruiken. Het voordeel van de manier waarop AI werkt in de S24 (en straks de S23) is dat het direct ingebouwd is in One UI, de bekende Android-schil van Samsung. Je hoeft dus niet naar een externe bron te gaan om iets geregeld te hebben; dat kan vanaf je smartphone. Mits je dus wel de Samsung-versies van het toetsenbord en de browser gebruikt.

7 jaar updates op de Galaxy S24

Op moment van schrijven draaien alle drie de toestellen op Android 14. De S22 krijgt nog twee updates, de S23 nog drie en de S24 mag rekenen op vier jaar aan Android-updates. Samsung heeft het updatebeleid voor zijn nieuwe apparaten aangepast. Daardoor krijg de S24 in totaal zeven jaar aan (beveiligings)updates. Samsung treedt daarmee meer in de voetsporen van Google, en dat is heel fijn om te zien. Zo kan je de nieuwe smartphones langer veilig gebruiken.

Samsung Galaxy S24

Over Android 14 zit zoals altijd de One UI-softwareschil van Samsung. Die schil staat met One UI 6.1 vooral in het teken van de eerdergenoemde AI-functies, maar voert elders ook wat veranderingen toe die niet meteen duidelijk zijn. Zo kun je nu widgets op het vergrendelde scherm gebruiken. Nearby Share noemt Samsung voortaan Quick Share. Verder zijn er niet echt noemenswaardige aanpassingen aan One UI.

De Android 14- en One UI 6.1-updates zijn dus ook beschikbaar voor de Galaxy S23 (inclusief de S23 FE) en Galaxy S22. Echter: die laatste moet het zonder de AI-opties doen. Samsung heeft al bevestigd dat ze naar de S23-lijn komen, dus die hoeven geen reden tot upgraden te zijn. Technisch gezien zouden de AI-functies ook op een Galaxy S22 moeten werken, aangezien de Galaxy S23 FE dezelfde processor heeft. Toch lijkt het er niet op dat ze ook naar de S22 toestellen komen.

Conclusie

Wellicht voelde je het al een beetje aan tijdens het lezen van deze review: als je een Galaxy S23 hebt, is er weinig reden naar de Galaxy S24 over te stappen. Sterker nog: je zou hem zelfs kunnen overslaan als je nog altijd een S22 op zak hebt. Tenzij je heel graag de nieuwe AI-functies wil uitproberen. Op dit moment is het wat te vroeg om te stellen dat die een leidende factor zouden moeten zijn. De functies zijn handig, maar varianten van veel van de opties kan je ook verkrijgen met de Google Foto’s-app en diensten als ChatGPT en Microsoft Copilot. Al is dat wel omslachtiger.

De verschillen tussen de Samsung Galaxy S24 en diens voorganger zijn dit jaar kleiner dan ooit tevoren. Op het vlak van fotografie kan je zelfs stellen dat er niet echt sprake is van vooruitgang. In sommmige scenario's doet de S23 het beter, in andere levert de S24 een mooier plaatje op. Heb je een ouder toestel dan de S22, dan is een upgrade wél de moeite waard. Zeker als je een toestel voor een langere periode aanschaft; de zeven jaar ondersteuning zijn misschien wel de belangrijkste troef vna de Galaxy S24. 

Op dit moment is de Galaxy S23 eigenlijk een aantrekkelijker koop. Zeker als het prijsverschil met de S24 nog wat verder oploopt. Dat toestel geniet nog drie jaar aan updates, krijgt ook Galaxy AI én minstens zulke mooie foto's. 

Samsung Galaxy S24 en S24+ in een oogopslag
Kleuren Amber Yellow, Cobalt Violet, Jade Green, Marble Gray, Onyx Black, Sandstorm Orange, Sapphire Blue
Afmetingen
&
Gewicht
Galaxy S24:
7,1 x 14,7 x 0,76 cm (BxHxD)
168 g (mmWave) / 167 g (Sub6)

Galaxy S24+:
7,6 x 15,8 x 0,77 cm (BxHxD)
197 g (mmWave) / 196 g (Sub6)
Beeldscherm (1) Galaxy S24: 
6,2 inch (15,75 cm)
FHD+ (1080x2340 pixels)
Galaxy S24+: 
6,7 inch (17 cm)
QHD+ (1440x3088 pixels)
Beeldscherm (2) Beide:
Dynamic AMOLED 2X
1-120 Hz verversingssnelheid
240 Hz touch sampling rate in Game Mode
Vision booster
Eye comfort shield
Corning Gorilla Glass Victus 3
Geluid Stereo speakers
AKG tuning
Camera 50 MP groothoek (12,5 MP eff.)
f/1.8, 23mm (85˚), 1/1,56", dual-pixel PDAF, OIS

10 MP 3x zoom
f/2.4, 70 mm, 1/3,94", PDAF, OIS

12 MP ultra groothoek
f/2.2, 13 mm (120˚), 1/2,55", Super Steady Video

Video:
8K 30 fps
4K 30-60 fps
1080p 30-240 fps
720p 960 fps
HDR10+
Stereo geluid opname
 
Selfie camera 12 MP groothoek
Dual-pixel PDAF, f/2.2, 25 mm
Accu S24:
4000 mAh, 25 W snelladen

S24+: 
4900 mAh, 45 W snelladen
Draadloos 5G, 4G, WiFi 6E, Bluetooth 5.3, NFC, Ultra Wideband (alleen S24+)
Sensors Accelerometer, barometer, ultrasone vingerafdruklezer, gyroscoop, kompas, Hall sensor, lichtsensor, nabijheidssensor
Waterbestendig IP68 waterdicht
tot 30 minuten op 1,5 m diepte
Processor Samsung Exynos 2400
Geheugen Galaxy S24:
8 GB / 128 GB
8 GB / 256 GB
Galaxy S24+:
12 GB / 256 GB
12 GB / 512 GB
Aansluitingen USB-C 3.2
Adviesprijs v.a € 899 (S24)
v.a. € 1149 (S24+)
Koop bij

Bol.com

Coolblue

MediaMarkt