Review   |   Smartphones

Galaxy S24 Ultra review: Samsungs vlaggenschip vaart nog beter met Galaxy AI

De Samsung Galaxy S24 Ultra brengt verbeteringen in camera, accuduur en prestaties, maar Galaxy AI is de echte troef van het nieuwe vlaggenschip.
De Samsung Galaxy S24 Ultra brengt verbeteringen in camera, accuduur en prestaties, maar Galaxy AI is de echte troef van het nieuwe vlaggenschip.

Met het aanbreken van het nieuwe jaar is het weer tijd voor een nieuwe Galaxy S-generatie bij Samsung. Als je even het bestaan van de Fold-toestellen negeert (en die Z Flip 5 en Z Fold 5 zijn heel specifieke toestellen met een eigen form factor), spreek je over de allerbeste smartphones die Samsung te bieden heeft. Dat maakt de S24 Ultra die we hier bekijken dan het beste van het beste, oftewel het ultieme vlaggenschip van het Koreaanse merk.

Wat krijg je dan? Om te beginnen een fikse deuk in je banksaldo. Met een vanafprijs van 1449 euro spreek je hier over een forse investering. Kies je voor meer dan 256 GB opslag, dan tikt de prijs nog forser aan. Voor de ultieme versie met 1 TB opslag betaal je 1809 euro. Uiteraard geldt hier weer een caveat: Samsung is sterk in promoties en scherpe prijstactieken. Je hoeft niet ver te zoeken om nu al de S24 Ultra goedkoper te vinden.

Samsung Galaxy S24

Je krijgt voor die hoofdprijs wél veel terug. Letterlijk: dankzij een immens 6,8-inch scherm is het een groot toestel, verpakt in een fraai designbehuizing. Het is een beetje een statement, zo’n S24 Ultra, maar ook een smartphone die echt handig moet zijn. Daarom is het voorzien van een slim in de behuizing geïntegreerde S Pen en veel functies die professionele gebruikers zullen aanspreken.

Incrementele stappen...

Op het eerste gezicht lijkt de S24 Ultra geen hele grote sprong voorwaarts ten opzichte van de S23 Ultra van vorig jaar. Dat is niet zo gek, want we zitten al een tijdje in het smartphone-tijdperk van incrementele verbeteringen.

Zo zijn bij de S24 Ultra de camera's weer verder verbeterd. Daarover verderop meer. Daarnaast kan je op features van topniveau rekenen. Een extreem helder scherm en uitstekend geluid (ook daarover later meer) en (relatief) snelladen met 45 watt, bijvoorbeeld. Voor dat laatste moet je wel zelf zorgen, want in de doos zit geen lader. "Milieuvriendelijk" luidt het, maar het is ook wat karig. Maar goed, het is usb-c, je laptoplader werkt ook.

Samsung Galaxy S24

De autonomie van de S24 Ultra lijkt overigens wat beter dan vorig jaar. Dat merkten we in de prakijk bij side-by-side gebruik met de S23 Ultra, die we er voor de gelegenheid nog even bijpakten. Veel hangt af van het specifieke gebruik. De S24 Ultra in batterijbesparingmodus plaatsen verlengt de gebruiksduur danig. Maar sommige apps - Komoot, bijvoorbeeld - die doorlopend locatiediensten nodig hebben, werken dan niet echt goed. 

Op prestatievlak belooft een Ultra-model altijd veel. Dit jaar met dank aan de snelle Snapdragon 8 Gen 3-chipset. Merk trouwens op dat de S24 Ultra in Europa zich onderscheidt van de S24 Plus en S24. Die zijn bij ons voorzien van Samsungs eigen Exynos 2400. Is dat heel belangrijk? Niet enorm, al lijkt er anekdotisch bewijs te zijn dat de Qualcomm-chipset zuiniger en sneller uit de hoek komt.

Vermeldenswaard is verder de langere ondersteuning. Elke S24 en dus ook de Galaxy S24 Ultra krijgt vier Android OS-updates en zeven jaar beveiligingsupdates.  Is dit alles genoeg reden om te upgraden van de S23 Ultra? Dat lijkt ons nu weer niet, tenzij je echt zo iemand bent die 'creator' op het naamkaartje heeft staan. 

...en een hele grote met Galaxy AI

De grote troef van de Galaxy S24 Serie-smartphones is echter Galaxy AI, waarmee Samsung generatieve AI-modellen naar de smartphone brengt. Ook hier past het woord ‘letterlijk’. Waar onder meer Google sleutelt aan het Gemini AI-model in de cloud (dat weliswaar in een afgeslankte nano-vorm op Pixel-telefoons kan draaien), is Galaxy AI bijna volledig on-device. Als basis voor Galaxy dienen eigen AI-modellen, die de naam ‘Gauss’ dragen. 

Niet om dé USP van de S24 Serie te kelderen, maar je moet wel weten dat Galaxy AI is niet exclusief is voor de nieuwe topmodellen. Samsung stelt dat Galaxy AI als onderdeel van One UI 6.1 naar verschillende oudere toestellen gaat komen, incluis de Fold 5-generatie en de S23 Series.

Vertrouwd luxedesign van de Samsung Galaxy S24 Ultra

Eigenaars van een S23 Ultra zullen in het nieuwe apparaat weinig vinden op het gebied van design dat nodigt tot upgraden. De twee lijken sterk op elkaar. Nu zullen de mensen die op jaarbasis hun smartphone veranderen uiteraard beperkt zijn, maar vergelijkingen met de vorige versie horen er nu eenmaal bij. Feit is dat je zelfs van dichtbij moeilijk de S23 Ultra en S24 Ultra van elkaar kunt onderscheiden. Is dat een slechte zaak? Niet echt. Veranderen om te veranderen hoeft niet ook weer niet. Het blijft een heel elegante smartphone met een onderscheidend rechthoekig ontwerp.

Samsung Galaxy S24

Wat het design van de S24 Ultra treffend overbrengt, is dat dit een vlaggenschip is. Het is om te beginnen een groot toestel. Echt een handvol, dankzij een immens 6,8-inch scherm. Dat is - toch een kleine verandering - dit jaar volledig vlak. De editie van vorig jaar boog nog licht af naar de randen. We hebben grotere handen, dus té groot voelde het zeker niet aan. Heb je kortere vingers, dan kan dat wel eens anders uitdraaien. Het is toch wel een aandachtspunt, vooral als je van plan bent om met de S Pen aan de slag te gaan. Voor sommige zaken zonder twijfel heel handig, maar je houdt je telefoon op dat moment wel net anders vast. Met kortere vingers is bediening met één hand toch minder makkelijk. 

Heel knap aan dit design is dat de S24 Ultra ondanks z’n formaat toch iets slanks en geraffineerds heeft. Dat komt mede door de geringe dikte, en het lichtjes bollend frame. Dat zorgt voor een aangename grip. Doe er dan ultra dunne schermranden aan de vier zijden bij, en je krijgt echt de ervaring van een scherm in je hand. Niet een log toestel uitgerust met een display.

Samsung Galaxy S24

Net zoals bij een luxeobject zijn er kleine details die zorgen voor een premiumgevoel. De bijna-naadloze overgang van scherm naar kader (al is er een scherper randje bij de transitie naar de achterzijde), de matte afwerking van dat frame, de metalen ringen rond de lenzen achteraan, de ‘frosted’ look van de glazen achterzijde… het plaatje klopt helemaal. Met een prijskaartje vanaf 1449 euro mag je natuurlijk veel verwachten. Als het gaat om een ‘dit is waardevol’-gevoel oproepen, dan zit het bij Samsung meestal wel goed. Zo ook dit jaar.

Beschikbaar in zeven kleuren

De tijden dat smartphones zwart en misschien in het wit beschikbaar waren, zijn allang voorbij. Samsung probeert daarbij elk jaar met name de Galaxy S-lijn van de juiste modekleuren te voorzien. De smartphone is ook een mode-accessoire, weetjewel? In lijn met wat de Goden van de Mode beslist hebben, zijn de donkere tinten grotendeels weg en vervangen door pastelkleuren. Nog even en we mogen weer T-shirts onder een Armani-kostuumjas dragen.

In de winkels vind je vier kleuren, allemaal met een 'Titanium'-smaakje: zwart, grijs, paars en geel. Check zeker foto's van die tinten vooraleer een toestel te bestellen, want sommigen zijn net anders dan de naam laat uitschijnen. De grijze versie bijvoorbeeld, vonden we in het echt bijna naar een lichtgoud neigen. Samsung wil duidelijk ook de directe verkoop aanzwengelen. Daarom zijn er net zoals voorheen drie nieuwe exclusieve kleuren die je enkel bij de Samsung webshop vindt: blauw, groen en oranje. De eerste twee in het bijzonder zijn vrij lichte, naar pastel neigende tinten. 

Galaxy AI spreekt (nog) geen Nederlands

Galaxy AI - Live TranslateGenoeg over het fysieke toestel, wat kan je ermee? Daarbij beginnen we uiteraard bij dé grote verandering dit jaar: Galaxy  AI. Wat betekent het dat de S24 Ultra uitgerust is met een eigen AI? In plaats van een altijd aanwezige chatbuddy, biedt Samsung AI-ondersteuning bij bestaande functies. Dat is geen slechte keuze. Toen we eerst hoorden over Samsungs ondernemen om AI toe te voegen aan hun telefoons, vreesden we voor een soort turboversie van Bixby (de Samsung assistent die nog altijd op het toestel zit) die heel de tijd in de weg zou lopen terwijl je gewoon iets wil opzoeken. Gelukkig is Galaxy AI geen irritante chatbuddy die je altijd wil 'helpen'. 

Hoewel Samsung zelf heel gefocust is op de Circle-To-Search-functie, heeft Galaxy AI heel wat meer in z’n mars. Wat ons betreft zijn er van de tiental AI-functies een heel aantal die op langere termijn nog veel nuttiger zijn dan Circle-To-Search. Dat je bij het bellen live jouw spraak kunt vertalen naar een andere taal én de antwoorden van je gesprekspartner weer naar jouw taal worden gebracht: dat is spectaculair.

Dat de fabrikant in Nederland en België relatief weinig lawaai maakt over sommige AI-functies, heeft wellicht met de taalondersteuning te maken. Functies zoals Tolk en Transcriptie die spraak vertalen, werken momenteel enkel met een beperkt aantal talen. De 13 meest gesproken talen, volgens Samsung. Nederlands zit daar niet bij, maar moet volgens Samsung 'later dit jaar' volgen. Tot dan blijft de fabrikant er eigenlijk stil over.

Maakt de afwezigheid van Nederlands de vertaalfuncties onbruikbaar? Dat lijkt ons niet. Wie in de après-ski in de Franse Alpen iets wil bestellen of op zomervakantie worstelt met de uitleg in een Spaans restaurant, kan nog altijd de S24 inzetten om te vertalen naar het Engels. Dat is voor velen al heel wat handiger dan knoeien met stoffige schoolkennis en eindigen met - real life-voorbeeld - een bord vol gefrituurde varkensoren in plaats van de gehoopte tapas.

Behoorlijk slim gevonden

Circle-To-Search, dat leunt op Google Lens, werkt wel prima. Zeker producten spoort het efficiënt op. Ook als we het loslieten op foto's die gebruikers maakten van hun stalen ros in de /gravelbike-reddit, wist de functie vaak de juiste fiets te identificëren. Dat is toch indrukwekkend, want de verschillen tussen de vele gravelmodellen zijn behoorlijk klein. Galaxy AI wist ook probleemloos een speaker in de achtergrond te identificeren, dus het hoeft niet altijd een groot of duidelijk beeld zijn.

Galaxy AI in de praktijk op de S24 Ultra

Offline en ethische AI op de Galaxy S24 Ultra

Instellingen Galaxy S24 en Galaxy AI

Een pluspunt bij dit alles is dat de Galaxy AI-functies in principe offline zijn. Je hebt geen internetverbinding nodig. Niet echt een probleem bij een citytrip in Europa, dankzij die handige roamingovereenkomst, maar wel handig als je in die apres-ki staat of op vakantie gaat naar een ander continent waar de roamingkosten een stuk duurder zijn. Maar ook: het is ook fijn om iets te gebruiken zonder te moeten vrezen dat jouw data ergens in de grote cloud verdwijnt.

Samsung maakt zich trouwens sterk dat het ethisch omspringt met het AI-gebeuren, onder meer door hun model enkel te trainen met verantwoorde bronnen. Wat goed is, want niemand wil een smartphone die zich na een paar maanden out als een vuilbekkende racist. Klinkt absurd? Er zijn AI-taalmodellen die hier wel eens last van hadden.

Transcriptie- en samenvattingsheld

Galaxy AI is op z’n best als een naadloze aanvulling in een app. Bij de Recorder-app bijvoorbeeld is de Transcriptie-functie niet enkel een slimme aanvulling, het werkt ook goed. Zelf gebruiken we regelmatig Notta, een online dienst om interviews te transcriberen. Terwijl die dienst nog wat extra’s biedt (en Nederlands ondersteunt), doet Galaxy AI het zeker niet slecht als we puur naar de spraak-naar-tekst-conversie kijken.

We lieten het bijvoorbeeld los op een videofragment van Jon Stewart over wapenwetgeving in de V.S.. De resulterende tekst was behoorlijk accuraat, meer dan genoeg om te spreken van een degelijke vertaling. Ook sterk is de Samenvatting-optie, waarbij Galaxy AI een gestructureerd overzicht gaf van de omgezette tekst. Het maakte ook veel indruk toen we het loslieten op een oude interviewopname met een CEO van een Duitse luidspreker- en elektronicabouwer; uit een nogal ongestructureerd gesprek maakte de Samsung een zeer coherente samenvatting hoe de man z’n bedrijf startte.

Een gelijkaardig Galaxy AI-hulpje vat webpagina’s voor je samen of vertaalt ze. Het werkt enkel in Samsungs eigen browser, wat spijtig is als je Chrome verkiest. Het zegt veel over hoe gewoon we AI zijn geworden dat dit niet zo indrukwekkend overkomt. Maar dat is het eigenlijk toch wel, vooral ook omdat die functie op de telefoon zelf draait. Wat hier vooral praktisch is, is dat je een lang en complex artikel met één druk op een icoon laat samenvatten.

Galaxy AI in de praktijk op de S24 Ultra

Bellen met de buur: live vertalen met de Galaxy S24 Ultra

Wat echt tot de verbeelding spreekt is Live vertaling. Die functie kan je inschakelen bij telefoneren via de telefoon-app, maar niet bij gesprekken via pakweg Whatsapp of Facebook Messenger. Een mogelijk scenario is dat je een hotel opbelt in Duitsland om je reservering te veranderen. In plaats van het Duits te ontcijferen, zal Live vertaling het omzetten naar bijvoorbeeld het Engels (want Nederlands is, zoals gezegd, nog niet mogelijk). Omgekeerd zal het ook jouw Engels omzetten in Duits.

Instellingen Galaxy S24 en Galaxy AIEnkele beperkingen aan het verhaal zijn dat je vooraf de talen moet instellen. Wel slim is dat je de functie en talen kunt instellen per contact. Dus als je af en toe met een Italiaanse collega moet bellen, kun je Live Translate gebruiken gewoon door hem te bellen (of door hem opgebeld te worden).

De Tolk-functie is vergelijkbaar, maar bedoeld voor situaties waarbij je face-to-face wil vertalen. Google Translate biedt al langer iets gelijkaardigs; Tolk vonden we bij een test tussen Engels en Frans wel beter en vlotter werken. Je kunt het echt gebruiken om een conversatie te voeren, al moet je wel helder en traag praten, en vergeet de app soms ook om te schakelen naar de andere gesprekspartner.

 

Kortom, Galaxy AI staat wel voor heel wat diverse toepassingen. Sommige zijn handiger dan andere, en wat je juist nuttig vindt zal veelal van jouw situatie afhangen. Maar wij zien er meteen een aantal die echt nuttig zijn. En het is zoals alles met AI: je verwacht misschien wonderen en misschien ben je teleurgesteld als die uitblijven, maar wat je krijgt is telkens een handige tool die echt tijd kan besparen.

Beeld en geluid van de Samsung Galaxy S24 Ultra: multimediatopper

Het scherm bij de S24 Ultra blijft– even diep ademhalen - een Dynamic LTPO AMOLED 2X display met ondersteuning voor 120 Hz. Samsung mikt opnieuw op game- en filmliefhebbers door extreme hoge hdr-piekwaarden te beloven. Net zoals bij hun tv’s wil het merk graag lichteffecten die van het scherm spatten. Met een piekwaarde van 2600 nits hangt er wel een mooie belofte in de lucht. Die wordt waargemaakt bij hdr-materiaal als de helderheid op max staat, zoals wanneer de jet door het vuurwerk vliegt in ‘Wonder Woman 1984’.

Als je dan de telefoon recht kunt zetten, merk je dat ook de stereospeakers bij de S24 Ultra sterk uit de hoek komen. De grootte van het toestel is daarbij een hulp; de speakers staan verder uit elkaar, wat voor een sterker stereo-effect zorgt. Dat heb je wat minder als je de telefoon in de hand neemt, omdat je dan makkelijk met je handpalm een speakerrooster bedekt. Dat hadden we snel door bij het spelen van iets als ‘Genshin Impact’, waarbij je beide handen moet gebruiken. Dolby Atmos inschakelen is trouwens een aanrader voor films en games.

Gamebooster-modus S24 Ultra

Het moet ook gezegd worden: het scherm van de S24 Ultra is adembenemend. Dat merk je weliswaar niet als je even bij het forenzen de NS-app raadpleegt of een eetplek zoekt op Google Maps. Ook de hogere verversingsnelheid merk je niet altijd. Als je er wel op begint te letten, dan vind je het soepele scrollen van webpagina’s wel indrukwekkend. Maar het uitschakelen drukt het verbruik, dus pragmatisch gezien is (tot) 120 Hz iets dat je links moet laten liggen. Hetzelfde geldt ook voor de ultieme 3120 x 1440 resolutie, FHD+ (2340 x 1080) ziet er eigenlijk bijna hetzelfde uit en spaart de accu danig.

Cameraverbeteringen van de Samsung Galaxy S24 Ultra

Zoals gezegd zijn de uiterlijke veranderingen aan de Galaxy S24 Ultra beperkt, maar onder de motorkap is er genoeg veranderd. Ook op cameravlak krijgt de S24 Ultra een opmerkelijke upgrade. Niet alleen aan de hardwarekant, maar ook zoals je zou verwachten met AI-functies.

Daarbij moet je weten dat dit de enige Galaxy AI-functie die deels in de cloud wordt uitgevoerd. Als je bij Geavanceerde intelligentie kiest voor ‘Gegevens enkel op apparaat verwerken’, dan kun je de AI-functie bij foto’s niet gebruiken. De reden hiervoor is overigens simpel: de generatieve AI vereist toegang tot een immense hoeveelheid data om slim beeld 'erbij' te kunnen rekenen. Dat past niet op een smartphone.

Samsung Galaxy S24

Foto's die bewerkt zijn met Galaxy AI, voorziet Samsung van een klein watermerkje met de vier sterren die het hanteert voor de AI-functies. Dat kan je niet op het toestel verwijderen. De Generative Edit-functie gedraagt precies zoals je inmiddels van AI-modellen zou verwachten: vaak verbluffend, maar even goed ook in staat om een heel vreemd resultaat op te leveren. Wat rommel op het gazon uit het beeld halen en vervangen door gras? Zoiets gaat vrij vlot.

Maar dan wat complexer. Bij een kiekje van wat Hello Kitty-figuren, wilden we een beeldje verplaatsen. Dat begon goed. De AI identificeerde goed het beeldje, dat we al bij al moeilijk met een vinger correct konden aanwijzen (de S Pen is daarvoor handiger). Het miste wel de schaduw die erbij hoorde. Het beeldje verplaatsen lukt ook vlot, al moet je bij een foto met een perspectief als dit wel nog het draaien en aanpassen. Dat kan, via een icoon dat rond het geselecteerd stukje beeld verschijnt.

Maar dan: de AI genereert nieuwe inhoud om op de oude plaats van het beeldje te plaatsen. De eerst keer verscheen er soort in zilverpapier gewikkelde figuurtje, bij een tweede poging een soort houten mannetje. Hmm, surrealisme toevoegen lukt dus wel goed. Derde keer, goede keer? Ja, door in te zoomen en met de S Pen het Hello Kitty-beeldje en z’n schaduw nauwkeuriger te omlijnen. Er bleef dan nog altijd een verkleuring op de oude locatie, maar niets bizars. Een tweede keer met de Generative Edit-functie langsgaan leverde een acceptabel resultaat op.

Generative AI op de Galaxy S24 Ultra

Het moraal van het verhaal: snel-snel iets aanpassen lukt zeker niet altijd, maar als je er de tijd voor neemt, kun je indrukwekkende resultaten krijgen. De vraag is natuurlijk hoe vaak je echt op je smartphone wil bezig zijn met het corrigeren van foto's. Als je dat inderdaad wil doen, dan heb je met de S Pen op het Ultra-model wel een streepje voor.

Samsung Galaxy S24

Los van de AI-functie biedt de S24 Ultra uitstekende fotoprestaties. De extra cameramogelijkheden zijn, naast het grotere scherm, ook wat het Ultra-model onderscheidt van de andere twee S24-toestellen. Je krijgt ook een iets andere configuratie dan vorig jaar. De 200 MP-hoofdcamera blijft behouden, net als de 10-megapixel telephoto en 12-megapixel ultrabredecamera's. Die zijn ook identiek qua diafragmagrootte (en dus lichtgevoeligheid). De vierde camera, met een periscope-telephotolens, maakt echter de stap van 10 naar 50 megapixel, wordt lichtgevoeliger én wisselt 10x optische zoom in voor 5x. Dat laatste lijkt een stap terug, maar in de praktijk gaat de kwaliteit er wel op vooruit. 

De Galaxy S24 Ultra maakt bij ons veel indruk als we fotografeerden bij weinig licht. Toen we inzoomden op de VU-meters op een stereoversterker met een kek steampunk-design, leverde de smartphone knappe foto's op. 

Wie echt wil sleutelen aan zijn fotografie-skills, vindt in Expert Raw-modus (die je eerst moet downloaden) het nodige om (bijna) volledige controle te krijgen over het fotografieproces. Het enige dat we hier missen is een manier om een - al dan niet kunstmatig - diafragma te selecteren. Voor het overige is de Raw Expert-modus heel goed, beter dan de Pro-stand die je standaard bij Android krijgt.

Conclusie

Iedereen (en zeker ook de marketingafdeling van Samsung) is heel gefocust op Galaxy AI. Dat de Galaxy S24 Ultra bijna lijkt te draaien om Galaxy AI is dan ook niet vreemd. Gelukkig zitten zeker AI-functies bij, die écht slim en handig zijn. Als de Nederlandse taalondersteuning er komt is het plaatje wel completer.

Parkeren we even Galaxy AI, dan zien we een smartphone die niet spectaculair vernieuwd is ten opzichte van de S23 Ultra van vorig jaar. Toch, schijn bedriegt wel wat. Zowel de cameraprestaties als de accuduur zijn weer beter dan die van de voorloper. Misschien geen reden om te upgraden van de S23 Ultra, maar heb je nog een S22 Ultra, dan is het nieuwe model zeer verleidelijk.

Wat daarbij wellicht de doorslag kan geven is dat de S23-serie ook voorzien zal worden van Galaxy AI, maar oudere toestellen niet. Met de S24 Ultra laat Samsung in elk geval een aantal AI-functies zien, die in de praktijk echt nuttig zijn. Omdat het gaat om veel verschillende functies, zal het een beetje van jouw gebruik afhangen hoe groot de meerwaarde is.

Uitstekend Februari 2024

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra in een oogopslag
Kleuren Titanium Black, Blue, Green, Grey, Orange, Violet, Yellow
Afmetingen 16,23 x 7,9 x 0,86 cm
Gewicht 233 g (mmWave) / 232 g (Sub6)
Beeldscherm 6,8 inch (17,3 cm) AMOLED 2X
1440x3088 pixels, 500 ppi
2600 nits piekhelderheid
1-120 Hz verversingssnelheid
240 Hz touch sampling in game mode
Vision booster
Eye comfort shield
Corning Gorilla Glass Armor
Camera's 200 MP hoofdcamera
f/1.7, 23 mm equiv., 1/1,3" sensor, PDAF, Laser AF, OIS

12 MP ultra groothoek
f/2.2, 13 mm equiv. (120˚), 1/2,55" sensor, dual-pixel PDAF, Super Steady Video

50 MP 5x zoom
f/3.4, 115 mm equiv. (22˚), OIS

10 MP 3x zoom
f/2.4, 70 mm equiv. (36˚), 1/3,52" sensor, dual-pixel PDAF, OIS

12 MP selfiecamera
f/2.2, 25 mm (80˚), dual-pixel PDAF

Video:
8K 30 fps
4K 30-60 fps
1080p 30-240 fps
720p 960 fps
HDR10+
Stereo geluidsopname
Draadloos 5G, 4G, WiFi 7, Bluetooth 5.3, NFC, Ultra Wideband
Sensors Accelerometer, barometer, vingerafdruksensor, gyroscoop, kompas, Hall sensor, lichtsensor, nabijheidssensor
Waterbestendig IP68 waterdicht
30 minuten in 1,5 meter
Accu 5000 mAh
45 W snelladen (lader optioneel)
10 W draadloos laden
Processor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
4 nm acht-core
Geheugen 12 GB werkgeheugen
256 GB / 512 GB / 1 TB opslag
Besturingssysteem Android 14 
One UI 6.1
Adviesprijs v.a. € 1449 
Koop bij

Bol.com

Coolblue

MediaMarkt