Review   |   Headsets en hoofdtelefoons

Skullcandy Method 360 ANC review: noise-cancelling van Bose voor een prikje

De buitenissige case is zeker niet het enige waarmee de Skullcandy Method 360 ANC zich onderscheidt: deze oortjes hebben meer in de mars dan een kek uiterlijk.
De buitenissige case is zeker niet het enige waarmee de Skullcandy Method 360 ANC zich onderscheidt: deze oortjes hebben meer in de mars dan een kek uiterlijk.

Dat de Skullcandy Method 360 ANC geen doorsnee draadloze oortjes zijn, dat merk je aan veel zaken. Dan laten de marketingondersteuning door skaterheld Tony Hawk nog even links liggen. Het is vooral de samenwerking tussen Skullcandy (bekend voor zeer blitse koptelefoons) en Bose (een van de grootste namen qua noise-cancelling) die prikkelt. Het lijkt alsof Skullcandy voor het industriële design zorgde en Bose voor de rest. Zelfs de tuning van de oortjes lijkt door die laatste te zijn geregeld. Uiteraard levert Bose ook de ruisonderdrukking, dat is nu eenmaal Hun Ding. Maar het audiomerk heeft duidelijk ook mee mogen denken over de ergonomie en het draagcomfort.

Er zijn nog wel wat zaken die in het oog springen. De unieke case en hoe je de oortjes er uithaalt bijvoorbeeld, evenals een reeks aparte kleuren. De opvallendste daarvan is Leopard, wat precies is wat je verwacht bij die naam. Gelukkig voor minder extravagante lui zijn ook andere kleuren, van een doordeweekse zwart of wit tot een meer outspoken Plasma (een bloedappelsienrood) en Primer (een soort beige-bruin die een kennis ‘huidkleur’ noemde). Ons testsample, die je op de foto's ziet, had die kleur.

Bepaalde specificaties van de Method 360 ANC zien er goed uit. Zowel de oortjes zelf (9 uur met NC) als de case (23 uur met NC extra) pakken uit met een heel lang batterijleven. Zeker als je rekening houdt dat dit geen 250 euro (of meer) kostend topmodel is. Ook de snellaadfunctie mag er zijn: 10 minuten laden levert weer 2 uur spelen op (vermoedelijk zonder NC). Multipoint, ondersteuning voor Spotify Tap en LE Audio staan op het menu, maar geen premiumfuncties zoals high-res Bluetooth-codecs, ruimtelijke audio of adaptieve NC. Dat rekenen we de Method 360 ANC niet echt aan, want op de keeper beschouwd biedt het wel veel voor een helemaal niet hoge 119,99 euro.

Skullcandy Method 360 AND: echt iets anders

De meeste draadloze doppen komen in ronde, ovale of heel soms een rechthoekige case met een klep. Dat doosje speelt een belangrijke rol, want door de oortjes erin te stoppen laad je ze weer op. Dat is ook zo bij de Method 360 ANC, maar Skullcandy heeft wel een heel eigen interpretatie van het concept.

Skullcandy Method 360 ANC

Hun doosje heeft de vorm van een kloeke koker, met een lus waaraan een grote ring bengelt. Deze ring heeft een kliksluiting, zodat je de case kunt bevestigen aan een rugzak of outdoorjas. Je trekt aan de ring om de case te openen. De Method 360 ANC-oordoppen klik je dan in het deel van de koker dat zichtbaar wordt. De enige andere oortjes waar het ons aan doet denken is een setje van Nothing.

Het klinkt ongewoon, en zo ziet het er ook uit. Zoals je op de foto’s kunt zien, is het hele design van de koker non-conformistisch. Zo is de jas van de koker geribd en doorschijnend, wat de kleur van de case mooi accentueert. Een blinkende Skullcandy-logo kan ook niet ontbreken, toch?

Skullcandy Method 360 ANC

Belangrijker is dat de case echt stevig lijkt. Ik nam het mee op lange treinreizen richting een audiobeurs in München en liet het bengelen op de rugzak die tijdens heel de beurs druk op en af werd genomen, ergens in een hoek werd gegooid en eigenlijk best ruw werd behandeld. Na die week zijn er geen krassen of andere gebruikssporen te bespeuren. Dat geeft vertrouwen.

Stabiele pasvorm van de Skullcandy Method 360 ANC

Bose heeft een grote inbreng gehad in het design van de Method 360 ANC-toestellen. Daar moet je niet aan twijfelen: leg de Skullcandy-oortjes naast de QuietComfort Ultra Earbuds en je ziet meteen de gelijkenis. De vorm is vrijwel identiek. Zeker aan de zijde die in je oorschelp rust, waar je ook de kenmerkende ovalen gel-oordopjes van Bose ziet. Skullcandy doet daar niet flauw over en stelt ook dat ze een licentie namen op de Bose-gelontwerpen.

Skullcandy Method 360 ANC

Je vindt dus ook bij de Method 360 ANC een rubberen vleugel of buitenring die voor extra ondersteuning zorgt in het binnenoor. Omdat ieder oor anders is, vind je in de doos verschillende dopjes, maar ook verschillende vleugels (‘fit fins’ heten ze officieel).

Ergonomie heeft Bose helemaal onder de knie. De Method 360 ANC zitten dus uitstekend, ondanks een hoger gewicht van 11 gram per toestel. Het zachtere gevoel van de Bose-dopjes is een pluspunt. Sommigen zullen ze minder indringend vinden dan dopjes die je echt in je binnenoor moet persen.

Skullcandy Method 360 ANC

De vleugels of buitenringen zijn optioneel, maar in mijn geval zorgden ze ervoor dat de stabiliteit heel goed werd. Ook een sprintje trekken om de tram te halen laat de Skullcandy-oortjes niet losschieten. In tegenstelling tot sommige designs, heb je meteen door hoe je de Method 360 ANC moet inbrengen voor stabiele pasvorm. In het oor, lichtjes roteren, en dan zitten ze muurvast. Zo klinken ze heel geschikt voor het sporten, al is het IPX4-label niet helemaal gym- of sportschoolklaar.

Tik om te fotograferen

De Skullcandy IQ-app presenteert essentiële zaken op één scherm, met een beperkt aantal snelkoppelingen die je naar een of twee opties brengen. Je loopt dus niet gauw verloren in deze app. Bij Hearing Modes kom je de ANC-instellingen tegen. Aangezien wisselen tussen noise-cancelling en transparantiemodus (Stay-aware) vlot gaat via de effectieve touchbediening op de oortjes, moet je hier enkel zijn om in te stellen hoeveel geluid wordt doorgelaten in Stay-aware-modus. Er is een beperkt aantal geluidspresets en een 5-band equalizer die je zelf kunt instellen.

Het is handig dat je vlot de knoppen op de Method 360 ANC kunt aanpassen. Je kunt meerdere dingen activeren door een keer (of meerdere keren) te tikken. Daarbij kun je ook wat bijzonders instellen, namelijk dat je door op een oortje te tikken een foto kunt nemen met je smartphone. Of dat heel nuttig is, is een andere vraag, maar het maakt misschien wel wat creatieve kiekjes mogelijk.

De volle klank van de Skullcandy Method 360 ANC

De Method 360 ANC’s lijken door Bose getuned te zijn. Nu gaan we niet weer de oude ‘no lows, no highs, it must be Bose’-mop bovenhalen, die in de hifi-wereld vaak wordt gepreveld. Dat punt is het bedrijf allang voorbij, al blijft er een voorliefde voor stemfrequenties, die meer in de kijker staan. Het is een vol geluid waar je bij de Skullcandy-oortjes op kunt rekenen, met bassen die iets losser overkomen. Je merkt dat vooral bij opnames waar het laag al wat aangedikt is. Of bij een live-nummer zoals ‘Land of Hope and Dreams’ dat Springsteen op 14 mei in Manchester opnam en al op 20 mei uitbracht.

Skullcandy Method 360 ANC

Dat wolliger laag staat de pret niet in de weg, ook niet bij elektronische muziek met een diepe beat zoals ‘Thought I Could Fly’ van Klyne. Je kan in de equalizer duiken als je echt wat sprankel mist qua hoge tonen, maar globaal genomen bieden de Skullcandy-oortjes een fijne luisterervaring met een varia van mainstream-genres. Hun stemvriendelijke tuning is ook prima voor podcasts. Bij films en games kun je rekenen op een robuuste, grotere geluidsmuur. Bij actiefilms komen effecten met veel lage frequenties soms wat heftig binnen, maar we klagen niet. Er is ook geen ruimtelijke audio, maar je zit wel goed ‘in’ de weergave.

Kosteneffectieve noise-cancelling

Verwacht niet dat de Method 360 ANC een snelkoppeling is om de noise-cancelling van de veel duurdere Bose-oortjes in handen te krijgen. Op het vlak van techniek zetten deze oortjes onder meer slechts vier microfoons in. Dat geeft het NC-algoritme minder data om mee te werken. Eén ding waaraan je dat merkt is dat de Skullcandy-oortjes met ruisonderdrukking ingeschakeld wat ruis laten horen als er geen audio speelt. Daar heb je minder last van bij het luisteren naar een playlist of video, tenzij je naar iets als klassiek of een rustigere podcast luistert. Echt problematisch is het ook dan niet.

Skullcandy Method 360 ANC

Los daarvan is de noise-cancelling zeer goed te noemen voor oordopjes uit deze prijscategorie. Bij onze synthetische videotest presteert de Method 360 ANC op het niveau van duurdere in-ears, er blijft enkel wat hoger rolgeluid over. Tijdens het dragen van de Skullcandy-oortjes tijdens een wandeling was er weinig hinder door windturbulentie. Verrassend, want designs met minder microfoons vallen daarbij vaak wel door de mand.

De Method 360 ANC’s zijn geweldig om mee te bellen. De spraakkwaliteit in een thuisomgeving is prima. Is er veel herrie rondom, dan grijpt de software na een seconde of twee in om je stem volledig te isoleren en helder te presenteren. Indrukwekkend. Van wind hebben de microfoons iets meer last, maar we hebben zeker slechtere prestaties zien langskomen.

Skullcandy Method 360 ANC

Conclusie

Het design van de case en de uitstraling van Skullcandy Method 360 ANC is misschien niet voor iedereen. De luipaardvlekken of kekke kleurenopties, daar moet je wel echt van houden. Aan de andere kant, meer keuze in een speelveld gevuld met een eentonige zwarte of witte oortjes is wel fijn. Bovendien zijn deze doppen ook gewoon te koop in conventionelere kleuren. De grote laaddoos heeft z'n pluspunten. Je zal hem niet snel kwijtraken en het lijkt ook wel robuust, en er past een grotere accu in.

Over design kun je blijven discussiëren, maar de Method 360 ANC heeft op andere vlakken genoeg sterke punten. De accu gaat lang mee en de noise-cancelling is zeer goed voor de prijsklasse, terwijl de spraakkwaliteit in luidruchtige omgevingen indrukwekkend is. Met de klank is er ook zeker niets mis. Al bij al beslist een aanrader, zeker als je graag niet meeloopt met de massa.

Aanrader Mei 2025

Skullcandy Method 360 ANC

Skullcandy Method 360 ANC
Kleuren Leopard, True Black, Bone, Plasma, Primer
Gewicht Case: 77 g
Oortje: 11 g
Audio 12 mm driver
20 - 20.000 Hz
97 dB SPL
16 Ω
Verbinding Bluetooth 5.3, multipoint
AAC, SBC
Google Fast Pair
ANC Ja, met Stay Aware (omgevingsmodus)
Accu met ANC (met case):
9 uur (32 uur)

zonder ANC (met case):
11 uur (40 uur)

10 min. laden voor 2 uur spelen
Robuustheid IPx4
Bijzonderheden Sound By Bose
Skull-iQ app
5-band equalizer, 3 presets
Natural Voice Sidetone voor gesprekken
Aanpasbare knoppen
Solo bud gebruik mogelijk
Fabrikantinfo Lees meer bij Skullcandy
Adviesprijs € 119,99
Koop bij

Amazon.nl

MediaMarkt