Nieuws   |   Smartphones

Alle drie de Pixel 9's bieden upgrades, maar de Pixel 9 Pro klinkt in het bijzonder verleidelijk

De Google Pixel 9 Pro is een stuk compacter dan de Pixel 8 Pro; de eigenlijke opvolger daarvan is nu een derde Pixel, de Pixel 9 Pro XL.
De Google Pixel 9 Pro is een stuk compacter dan de Pixel 8 Pro; de eigenlijke opvolger daarvan is nu een derde Pixel, de Pixel 9 Pro XL.

Google Pixel 9 inhoud

  1. AI met Gemini
  2. Meer geheugen en sneller laden
  3. Design- en schermveranderingen
  4. Cameraverbeteringen
  5. Nieuwe foto- en videofuncties
  6. Weer 7 jaar updates
  7. Verschillen Pixel 9 vs Pixel 9 Pro vs Pixel 9 Pro XL
  8. Prijzen 
  9. Specificaties Pixel 9
  10. Specificaties Pixel 9 Pro
  11. Specificaties Pixel 9 Pro XL

Wie de Pixel 8 en Pixel 8 Pro vorig jaar vergeleek, zag vooral verschillen op details. Alleen de camera, die was bij de Pro echt duidelijk beter. Helaas, voor liefhebbers van compactere smartphones, ging dat wel gepaard met een fors breder toestel. De Google Pixel 9 Pro is voor die doelgroep extra interessant: smaller, maar met het luxere camerasysteem. Naast dit model komt Google ook met een 'gewone' Pixel 9 en een Pixel 9 XL. Direct de verschillen bekijken doe je hier.

De Google Pixel 9 Pro en de Pixel 9 Pro XL naast elkaarDe Pixel 9 kent een aantal duidelijke verbeteringen vergeleken met de Pixel 8. Daarmee neemt het verschil met de duurdere toestellen af. Dat geldt ook voor de prijs: de 'instap' Pixel 9 (tot de Pixel 9a zich aandient) is 100 euro duurder dan het model van vorig jaar. Google zit daarmee op het prijsniveau van de Samsung Galaxy S24. De aantrekkingskracht van een Pixel als relatief betaalbare smartphone met high-end features neemt zo wel af. Tegelijk biedt Google wederom zeer lange ondersteuning met upgrades en updates. Net als Samsung 7 jaar, maar anders dan dat bedrijf óók voor Android upgrades.

Daarnaast valt op te merken dat Google en Samsung een ingewikkelde relatie hebben. Ze zijn klant van elkaar, maar ook concurrent. Zo werkte Google nauw samen met Samsung voor diens eerdere AI-introducties; het is niet ondenkbaar dat de hogere prijs voor de Pixel 9 ook deels bedoeld is om de klant annex concurrent niet te zeer voor het hoofd te stoten.

Lees ook: Google Pixel 9 review: bijna een Pixel Pro en Google Pixel 9 Pro XL review: de eigenlijke opvolger van de Pixel 8 Pro

Google Pixel 9: AI met Gemini

Ook Google zet bij de Pixel 9 vóór alles in op 'AI', specifiek, generatieve AI op basis van zogeheten large language models. Voor we dieper op de toestellen zelf ingaan, eerst dus maar Gemini. Zo heet Google's eigen taalmodel, dat feitelijk in diverse varianten beschikbaar is. En dus ook op de Pixel 9 toestellen. Daarbij moet je onderscheid maken tussen Gemini Nano en Gemini Live.

Google Gemini op een tablet

Gemini Nano is het taalmodel dat lokaal op de nieuwe processor van de Pixel 9 toestellen (de Tensor G4) kan draaien. Dit zorgt ervoor dat de telefoons kunnen afbeeldingen, tekst en geluid kunnen herkennen. Zo kan het bijvoorbeeld afbeeldingen op onderwerp doorzoeken, teksten op borden vertalen of spraak omzetten naar tekst. Gemini Live is de assistentversie van het model, waarmee je in tekst of spraak moet kunnen converseren, om zo op een natuurlijker wijze je vragen te stellen. Daarmee moet dit de opvolger zijn van Google Assistant. Gemini Live komt alleen beschikbaar voor Gemini Advanced abonnees en alleen op de Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL.

Gemini functies

Gemini Nano moet de toestellen in veel opzichten slimmer maken. Hoe dat precies gaat uitpakken, moet de praktijk leren. De voorbeelden van Google spreken niet per se tot de verbeelding: een out-of-office mail opstellen of een afbeelding genereren, bijvoorbeeld. Een foto van ingrediënten in je koelkast nemen om op basis daarvan een recept voor te stellen klinkt leuk, maar vereist vermoedelijk een wel erg lege koelkast - of toch de nodige voorbereiding. Het bedrijf lijkt nog niet de scenario's te zien waarin AI echt (vervelend) wérk uit handen neemt. Daarin is het niet alleen.

Een van de manieren waarop het bedrijf werkt aan meer toepassingen, is het beschikbaar maken van Gemini in meer apps. Gemini kan (gecombineerde) inputs verwerken in beeld, tekst, computercode en geluid. In de 'komende weken' moeten er meer Gemini integraties komen, onder meer voor Keep, Tasks, Utilities, Calendar en YouTube Music. Daarnaast komt er een 'contextual overlay', waarbij Gemini kan helpen met informatie over wat er op dat moment op je scherm getoond wordt. Bijvoorbeeld informatie over restaurants die genoemd zijn in een video. 

In elk geval één potentieel nuttige AI-gebaseerde toepassing is Pixel Screenshots. Veel mensen maken screenshots als geheugensteuntjes, maar deze app moet ze beter doorzoekbaar maken. Het kan objecten en dieren herkennen en helpen overzicht te behouden in sets screenshots rond hetzelfde onderwerp. Hoe onderscheidend dit wordt is afwachten, want ook nu kan je screenshots al op bijvoorbeeld tekst doorzoeken.

Meer geheugen, sneller laden

Om het lokale AI-rekenwerk mogelijk te maken, krijgen de Pixel toestellen meer werkgeheugen. De Pixel 9 heeft 12 gigabyte (4 meer dan de Pixel 8), de Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL krijgen 16 gigabyte. Jarenlang was het nut van veel werkgeheugen voornamelijk de specs opdikken, maar AI heeft het daadwerkelijk nodig. We zagen bij de Pixel 8 al dat dit model aanvankelijk Gemini Nano niet zou krijgen vanwege zorgen om de geheugencapaciteit. Die beslissting draaide Google later terug, maar het was wel een teken aan de wand. Met 12 GB lijkt de Pixel 9 beduidend meer future proof - niet onbelangrijk, gezien de wederom lange ondersteuningsduur.

Qua opslag krijgen de drie modellen alle 128 GB in de basisuitvoering; de Pro en Pro XL bieden ook 512 GB en 1 TB, de Pixel 9 gaat tot maximaal 256 GB. Een hele fijne verbetering ten opzichte van de vorige generatie is dat Google nu snelladen met 45 watt ondersteunt. Dat is nog niet zo snel als sommige Chinese merken bieden, maar wel wat sneller dan de 30 watt van de Pixel 8 en 7. Met een geschikte lader moet de accu in een half uur voor 55% gevuld zijn. 

Vernieuwd maar vertrouwd design (met nog fellere beeldschermen)

De nits-race lijkt nog altijd niet gelopen, want het is weer helderheid claims troef bij de Pixel 9. Was de Pixel 8 al aanzienlijk helderder dan de voorloper, de modellen van dit jaar doen er een schepje bovenop. De piekhelderheid van de Pixel 9 bedraagt 2700 nits, die van de Pro en Pro XL zelfs 3000 nits. Ter vergelijking, de iPhone 15 Pro claimt 2000 nits, wat in september vorig jaar echt heel veel was. Ongetwijfeld zet Apple over een maand ook weer een stap, maar vooralsnog heeft Google de grootste felste. Die piekhelderheid zegt niet heel veel, maar ook de 'gewone' helderheid loopt in het voetspoor daarvan hoger op. En dat merk je bij het dagelijks gebruik wel, zeker bij fel invallend zonlicht.

Omdat er dit jaar drie Pixel-versies zijn, zijn er ook drie verschillende beeldschermen qua afmetingen en resolutie. Tussen de Pixel 9 (6,3 inch oftewel 16 cm diagonaal, full hd+) en de Pixel 9 (6,73 inch oftewel 17,1 cm diagonaal, qhd+) zit nu de Pixel 9 Pro. Het scherm daarvan is een fractie groter dan van de Pixel 9: 6,32 inch, oftewel 16,1 cm diagonaal. De resolutie is 1280x2856, waarmee het met afstand de hoogste pixeldichtheid heeft van de drie. Met andere woorden, het scherpste scherm zit op de Pixel 9 Pro.

Alle drie de Pixel 9's zijn voorzien van Corning Gorilla Glass Victus 2. De Pixel 9 en Pixel 9 Pro zijn exact even groot (de laatste heeft dus iets smallere schermranden), en wegen op 1 gram na hetzelfde. Net iets minder dan 200 gram. De Pixel 9 Pro XL weegt 221 gram. Dat grotere formaat biedt ook ruimte aan wat meer accu, maar de werktijd van de drie moet ongeveer gelijk zijn, aldus Google. Ruim 24 uur claimt het bedrijf, maar dat deed het ook met de Pixel 8. Die redt dat prima, mits je hem niet gebruikt. Doe je dat wel, dan moet je soms toch echt eerder een lader opzoeken. Dankzij de toegevoegde ondersteuning voor snelladen is het hoe dan ook minder problematisch als de accu onverhoopt sneller leegloopt bij intensief gebruik.

Het design heeft nog een onderscheidend element, maar oogt - in elk geval op afbeeldingen - anoniemer in vergelijking met eerdere Pixels.De achterkant lijkt nu minder gebold dan bij de vorige generatie. Daarmee lijken de toestellen weer wat meer op de Galaxy S24 en iPhone 15. Alleen de achterzijde blijft zo onderscheidend. De horizontale camerabalk loopt niet meer tot de randen door. In plaats daarvan is het een soort horizontaal eiland geworden, waar de toestellen nog steeds stabiel op kunnen liggen. Bij de Pixel 9 Pro en Pro XL zit er wederom een temperatuursensor in, bij de Pixel 9 niet. Die introduceerde Google op de Pixel 8 Pro, maar een echte toepassing ervoor hebben vooralsnog niet gevonden.

Net als bij de vorige generaties zijn de duurderer toestellen voorzien van een gepolijst metalen frame, terwijl de 'instap' Pixel 9 een gematteerde afwerking heeft. Volgens Google zijn de toestellen 'twee keer zo sterk als de Pixel 8'. Of dat betekent dat het glimmende metaal ook minder snel krast, moeten we afwachten.

Camera's: met name de Pixel 9 gaat erop vooruit

Fotografie is bij Google Pixel smartphones van oudsher vóór alles computational, oftewel het resultaat van slimme algoritmes. Daarmee kon Google al hele fraaie beelden uit verouderde sensors trekken, maar sinds het nieuwere modellen gebruikt, is het hek helemaal van de dam. Vorig jaar kreeg de Pixel 8 Pro sterk verbeterde ultrawide en zoom sensoren, dit jaar is de Pixel 9 spekkoper. De ultrawide 48 megapixel sensor komt naar dat toestel, inclusief macrofocus. Bovendien krijgt die een aanmerkelijk lichtsterkere lens, wat van pas zal komen bij bijvoorbeeld groepsfoto's binnenshuis en 's avonds. 

Die lichtsterkere ultragroothoeklens komt - uiteraard - ook naar de Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL. Die twee hebben bovendien op alle sensoren autofocus met meerdere sensorzones. De Pixel 9 heeft net als de Pixel 8 een eenvoudiger autofocus, met een 'enkele zone'. Het is overigens het benadrukken waard, dat alle sensoren in de Pixel 9 toestellen even groot of groter zijn dan die gangbaar waren in compactcamera's van de nodige jaren geleden. Dat was een paar jaar geleden nog volstrekt ondenkbaar.

De selfiecamera is eveneens verbeterd bij de Pixel 9 Pro en Pro XL. Die krijgen een 42 megapixelsensor (ongetwijfeld met pixel-binning, voor effectief 10,5 megapixel foto's) met autofocus. Daarmee moet deze lichtsterker zijn en fraaiere selfies met portretstijl kunnen maken. De Pixel 9 houdt het op een 10,5 megapixelsensor, maar wel ook met autofocus. De Pixel 8 had nog een vaste focus. Een ander verschil tussen de Pixel 9 en de duurdere modellen is dat de Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL een grotere beeldhoek kunnen vastleggen met de selfiecamera. Handig voor groepsselfies.

Qua zoommogelijkheden blijft aan de hardwarekant alles hetzelfde. De Pixel 9 kan 2x optische (crop) zoom bieden, en 8x 'super res zoom'; de Pro en Pro XL gaan tot 5x optisch, 10x met crop, en 30x digitaal. Aan de softwarekant rolt Google 'Zoom Enhance' uit, waarmee je 'achteraf' kan inzoomen op foto's. Feitelijk niets meer dan AI upscaling, en voor liefhebbers van Amerikaanse procedurals een leuke knipoog. Dit komt alleen beschikbaar voor de Pixel 9 Pro en Pro XL, en komt ook naar de Pixel 8 Pro. 

Hoewel de Pro en de Pro XL net wat meer bieden, krijgt het camerasysteem van de Pixel 9 naar onze mening de grootste upgrade. Als je de optische zoom kan missen, blijft er weinig te wensen over. Fotografieliefhebbers moeten zonder meer voor de luxere toestellen gaan, met naast meer zoom en sneller scherpstellen ook een Pro-modus en hoge resolutie foto optie. Wie gewoon snel goede kiekjes wil maken, kan vermoedelijk prima uit met de instapper.

Nieuwe foto- en videofuncties van de Pixel 9

Zoals gezegd draait fotografie bij Pixels al sinds jaar en dag om softwarematige verbeteringen - en hulpjes bij het achteraf bewerken. De afgelopen jaren voegde het zaken toe als een Magic Eraser om objecten uit foto's te verwijderen, Face Unblur om onscherpe gezichten alsnog te verscherpen, Magic Editor om de compositie achteraf aan te passen, Best Take voor geslaagde groepsfoto's en dit jaar dus Zoom Enhance op de twee duurdere modellen. 

Bij het fotograferen zelf komt er ook wat nieuws: 'Add Me'. Hiermee kan je iedereen in je groep op de foto zetten, ook als er geen handige voorbijganger of bediende is om de camera vast te houden. Je maakt een foto van de andere aanwezigen en geeft de Pixel dan aan een van hen. Vervolgens plaats je jezelf ergens in de buurt van de anderen, en de persoon die al op de foto staat voegt je als het ware toe aan de al gemaakte foto. Voor situaties waarin je niet kan werken met een zelfontspanner wellicht een uitkomst. Een andere nieuwe fotografiefunctie is het maken van nachtelijke panoramafoto's met Night Sight in Panorama. Deze functie heeft ook een vernieuwde interface, en moet nu veel fraaiere resultaten opleveren. 

Voor nabewerking komt er naast Zoom Enhance nog meer mogelijkheden bij. Met Auto Frame in Magic Editor kan je de compositie van je foto nog radicaler aanpassen, door er simpelweg beeld bij te berekenen links of rechts - of beide - naast je onderwerp. De functie doet ook suggesties en is getrained met technieken die het onderwerp in de foto benadrukken. Met Reimagine kan je helemaal je fantasie uitleven, door op basis van prompts je foto aan te passen.

Op het gebied van video krijgen vooral de Pixel 9 Pro en Pro XL upgrades, met de videoboost functie, nachtzichtvideo's en videozoom met hoge resolutie. Ook is video met macrofocus mogelijk op deze toestellen. Google heeft de HDR-pipeline - zeg maar de verwerking van meerdere beelden tot hdr-beelden - naar eigen zeggen verbeterd voor een natuurlijker weergave die meer details toont.

7 jaar updates

Vorig jaar introduceerde Google een updatebeleid met 7 jaar nieuwe Android-versies en beveiligingsupdates voor de Pixel 8-toestellen. De Pixel 9 modellen krijgen dit ook, waarmee je dus tot in 2031 kan rekenen op verbeteringen en vernieuwingen van je smartphone. Dat is en blijft een groot pluspunt, ook al is het afwachten hoe vlot een Pixel 9 uit 2024 tegen die tijd nog werkt.

Pixel 9 versus Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL: de verschillen

We hebben hierboven de verschillen al her en der aangestipt, maar hier zetten we ze nog even op een rijtje. In de tabellen bij dit artikel vind je per toestel de specificaties, hier benadrukken we de verschillen. 

Qua formaat zijn de Pixel 9 en 9 Pro identiek, en een stukje kleiner dan de Pixel 9 Pro XL. Het scherm van de Pro en Pro XL is scherper en beweegt iets soepeler, al zal je dat verschil in de praktijk amper zien. Ook is het beeldscherm van de Pixel 9 net wat minder helder, maar ook dat verschil is voornamelijk een papieren kwestie. 

Op het gebied van geheugen heeft de Pixel 9 12 GB werkgeheugen en 128 of 256 GB opslag, de Pixel 9 Pro en Pro XL hebben beide 16 GB werkgeheugen en 128, 256, 512 of 1 TB opslag.  De Pixel 9 en 9 Pro komen met 4700 mAh accu, de Pixel 9 Pro XL met 5000 - het grotere beeldscherm van die laatste zorgt ervoor dat de geclaimde werktijd bij alle drie hetzelfde is ('ruim 24 uur').

Kijkend naar de camera's heeft de Pixel 9 een eenvoudiger autofocussysteem, geen 5x optische zoom en een simpeler selfiecamera. Ook mist dit toestel 'Pro' functies, en heeft het geen Zoom Enhance nabewerking. Op videogebied heeft de Pixel 9 geen Videoboost, nachtzichtvideo (en nachtzicht timelapse), videozoom met hoge resolutie of macrofocusvideo. Al die zaken zitten wel op de Pixel 9 Pro en Pro XL.

Verder heeft de Pixel 9 geen temperatuursensor en geen ultrawideband chip. Die laatste is handig voor nauwkeurige positiebepaling en wordt ook gebruikt door 'Find my Device' van Google. Het is er echter niet noodzakelijk voor.

Prijzen en beschikbaarheid Pixel 9

Daarnaast zijn de prijzen uiteraard anders. De Google Pixel 9 gaat 899 euro kosten voor de 128GB-uitvoering, 999 euro voor het model met 256 GB. Dat is weer 100 euro meer dan de Pixel 8 bij introductie kostte (de Pixel 7 in 2022 kostte 649 euro).

De Pixel 9 Pro begint net als de Pixel 8 Pro vorig jaar bij 1099 (128 GB). Hij kost 1199 euro voor 256 GB en 1329 euro voor 512 GB. De versie met 1 TB lijkt niet naar Nederland (of Europa) te komen. Wil je zoveel opslagruimte, dan moet je de Pixel 9 Pro XL hebben, die begint bij 1199 euro voor 128 GB, 1299 euro voor 256 GB, 1429 euro voor 512 GB en 1689 euro voor 1 TB. De Pixel 9 en 9 Pro XL zijn beschikbaar vanaf 22 augustus 2024; de Pixel 9 Pro volgt op 9 september.

Oh en niet onbelangrijk, de kleuren voor dit jaar zijn: Obsidiaan, Porcelein, Wintergroen en Pioen voor de Pixel 9, en Obsidaan, Porcelein, Grijsgroen en Rozenkwarts voor de Pro en Pro XL.

Google Pixel 9 in een oogopslag
Kleuren Obsidiaan, Porcelein, Wintergroen, Pioen
Afmetingen 15,28 x 7,20 x 0,85 cm
Gewicht 198 g
Beeldscherm 6,3 inch (16 cm) OLED
2424x1800 pixels, 422 PPI
60-120 Hz verversingsfrequentie
1800 nits (HDR) / 2700 nits (piekhelderheid)
8-bits (16,7 mln kleuren)
Corning Gorilla Glass Victus 2
Geluid Stereo speakers
3 microfoons
Ruisonderdrukking
Ruimtelijke audio*
Camera's Hoofdcamera
50 MP Octa PD 1/1.31", f/1.68, 82°, single zone LDAF, beeldstabilisatie

Ultragroothoek
48 MP Quad PD, 1/2.55", f/1.7, 123°, lenscorrectie

Selfie
10,5 MP, 1,22 µm pixels, f/2.2, autofocus, 95°

Video-opnames (hoofdcamera):
4K 60 fps, 10-bit HDR, timelapse, 240 fps slow-motion
Fotografie
&
Videografie

Functies
Camerafuncties:
Tot 8x super res zoom, Add me, macrofocus, nachtzicht, astrofotografie, portretmodus, face unblur, long exposure, action pan, real tone, panorama, topfoto, frequent faces

Bewerkingsfuncties:
Magic editor, magic eraser, best take, photo unblur, portrait light

Videofuncties:
Audio magic eraser, 10-bits HDR video, cinematic blur, cinematic pan, slow-motion, timelapse, astrophotography timelapse
Accu 4700 mAh
> 24 uur accuduur
< 100 uur accuduur (Extreme Battery Saver)
45W snelladen: 55% in 30 minuten
Qi draadloos laden, battery share
Aansluitingen USB-C 5 Gbit/s (USB 3.2) met DisplayPort Alt Mode
Draadloos 5G / 4G / 3G
WiFi 7 (2x2 + 2x2 MIMO)
Bluetooth 5.3 
NFC
Dual-band GNSS, GPS, Glonass, Galileo, QZSS
Waterdicht IP68 stof- en waterdicht
Sensoren Nabijheid, omgevingslicht, versnelling, gyroscoop, kompas, barometer
Processor Google Tensor G4
Titan M2 security coprocessor
Geheugen 12 GB LPDDR5 werkgeheugen
128 GB / 256 GB opslag
Adviesprijs € 899 (128 GB)
€ 999  (256 GB)

 

Google Pixel 9 Pro in een oogopslag
Kleuren Obsidaan, Porcelein, Grijsgroen, Rozenkwarts 
Afmetingen 15,28 x 7,20 x 0,85 cm
Gewicht 199 g
Beeldscherm 6,34 inch (16,1 cm) LTPO OLED
2856x1280 pixels, 495 PPI
1-120 Hz verversingsfrequentie
2000 nits (HDR) / 3000 nits (piekhelderheid)
8-bits (16,7 mln kleuren)
Corning Gorilla Glass Victus 2
Geluid Stereo speakers
3 microfoons
Ruisonderdrukking
Camera's Hoofdcamera
50 MP Octa PD, 1/1.31", f/1.68, 82°, multizone LDAF, beeldstabilisatie

Ultragroothoek met macrofocus
48 MP Quad PD, 1/2.55", f/1.7, 123°, lenscorrectie, multizone LDAF

Zoom
48 MP Quad PD, 1/2.55", f/2.8, 22°, 5x optische zoom, multizone LDAF, beeldstabilisatie

Selfie
42 MP Dual PD, f/2.2, autofocus, 103°

Video-opnames (hoofdcamera):
4K 60 fps, 10-bit HDR, timelapse, 240 fps slow-motion
Fotografie
&
Videografie

Functies
Camerafuncties:
Pro controls, High-res, tot 30x super res zoom, Add me, macrofocus, nachtzicht, astrofotografie, portretmodus, face unblur, long exposure, action pan, real tone, panorama, topfoto, frequent faces

Bewerkingsfuncties:
Magic editor, magic eraser, best take, photo unblur, zoom enhance, portrait light

Videofuncties:
Videoboost, nachtzichtvideo, videozoom met hoge resolutie, audio magic eraser, macrofocusvideo, 10-bits HDR video, cinematic blur, cinematic pan, slow-motion, timelapse, astrophotography timelapse, night sight timelapse
Accu 5060 mAh
> 24 uur accuduur
< 72 uur accuduur (Extreme Battery Saver)
45W snelladen: 50% in 30 minuten
Qi draadloos laden, Battery share 
Aansluitingen USB-C 5 Gbit/s (USB 3.2) met DisplayPort Alt Mode
Draadloos 5G / 4G / 3G
WiFi 7 (2x2 + 2x2 MIMO)
Bluetooth 5.3
NFC
Dual-band GNSS, GPS, Glonass, Galileo, QZSS
Waterdicht IP68 stof- en waterdicht
Sensoren Nabijheid, omgevingslicht, versnelling, gyroscoop, kompas, barometer, temperatuur
Processor Google Tensor G4
Titan M2 security coprocessor
Geheugen 16 GB LPDDR5 werkgeheugen
128 / 256 / 512 GB opslag
Adviesprijs v.a € 1099 (128 GB)

 

Google Pixel 9 Pro XL in een oogopslag
Kleuren Obsidaan, Porcelein, Grijsgroen, Rozenkwarts 
Afmetingen 16,28 x 7,66 x 0,85 cm
Gewicht 221 g
Beeldscherm 6,73 inch (17,1 cm) LTPO OLED
2992x1344 pixels, 486 PPI
1-120 Hz verversingsfrequentie
2000 nits (HDR) / 3000 nits (piekhelderheid)
8-bits (16,7 mln kleuren)
Corning Gorilla Glass Victus 2
Geluid Stereo speakers
3 microfoons
Ruisonderdrukking
Camera's Hoofdcamera
50 MP Octa PD, 1/1.31", f/1.68, 82°, multizone LDAF, beeldstabilisatie

Ultragroothoek met macrofocus
48 MP Quad PD, 1/2.55", f/1.7, 123°, lenscorrectie, multizone LDAF

Zoom
48 MP Quad PD, 1/2.55", f/2.8, 22°, 5x optische zoom, multizone LDAF, beeldstabilisatie

Selfie
42 MP Dual PD, f/2.2, autofocus, 103°

Video-opnames (hoofdcamera):
4K 60 fps, 10-bit HDR, timelapse, 240 fps slow-motion
Fotografie
&
Videografie

Functies
Camerafuncties:
Pro controls, High-res, tot 30x super res zoom, Add me, macrofocus, nachtzicht, astrofotografie, portretmodus, face unblur, long exposure, action pan, real tone, panorama, topfoto, frequent faces

Bewerkingsfuncties:
Magic editor, magic eraser, best take, photo unblur, zoom enhance, portrait light

Videofuncties:
Videoboost, nachtzichtvideo, videozoom met hoge resolutie, audio magic eraser, macrofocusvideo, 10-bits HDR video, cinematic blur, cinematic pan, slow-motion, timelapse, astrophotography timelapse, night sight timelapse
Accu 5060 mAh
> 24 uur accuduur
< 72 uur accuduur (Extreme Battery Saver)
45W snelladen: 50% in 30 minuten
Qi draadloos laden, Battery share 
Aansluitingen USB-C 5 Gbit/s (USB 3.2) met DisplayPort Alt Mode
Draadloos 5G / 4G / 3G
WiFi 7 (2x2 + 2x2 MIMO)
Bluetooth 5.3
NFC
Dual-band GNSS, GPS, Glonass, Galileo, QZSS
Waterdicht IP68 stof- en waterdicht
Sensoren Nabijheid, omgevingslicht, versnelling, gyroscoop, kompas, barometer, temperatuur
Processor Google Tensor G4
Titan M2 security coprocessor
Geheugen 16 GB LPDDR5 werkgeheugen
128 / 256 / 512 GB / 1 TB opslag
Adviesprijs v.a € 1199 (128 GB)